ΗΠΑ: Μέτρα στήριξης και των τουριστικών γραφείων - Μήνυμα της ASTA

26-03-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων των ΗΠΑ που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα ταξιδιωτικά γραφεία, ύψους 2 τρισ. δολαρίων συμφώνησαν το Κογκρέσο και η κυβέρνηση Τραμπ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης κράτους προς την οικονομία στην παγκόσμια ιστορία ξεπερνώντας κατά πολύ τα 800 δις. δολάρια που είχαν δοθεί στην οικονομική στήριξη το 2008.

Η Απόφαση αναμένεται να περάσει από το Κογκρέσο και να υπογραφεί από τον αμερικανό πρόεδρο ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ένωσης αμερικανικών τουριστικών γραφείων ASTA, Zane Kerby, η πανδημία αποδείχθηκε ότι είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει αντιμετωπίσει στην ιστορία της η ASTA και τα μέλη της.

Τις περασμένες εβδομάδες συνεργαστήκαμε στενά με τα 13.000 μέλη μας για να διασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση των τουριστικών γραφείων μέσα από το πακέτο αυτό, δήλωσε, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη νίκη το γεγονός ότι τα τουριστικά γραφεία περιλαμβάνονται στο ποσοστό στήριξης που προβλέπεται για τους αερομεταφορείς.

Η στήριξη των αερομεταφορέων ανέρχεται σε δανεισμό ύψους 25 δισ. δολαρίων, με εγγυήσεις και άλλες επενδύσεις.

Επιπλέον, πρόγραμμα δανεισμού για τις μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ (349 δισ. δολάρια) θα προσφέρει δάνεια ύψους 10 εκατ. δολαρίων σε εκείνες με ετήσια έσοδα τουλάχιστον 22 εκατ. δολάρια ή σε όσες απασχολούν έως 500 εργαζομένους.

Αυτά τα δάνεια δεν έχουν απαιτήσεις εγγύησης ή προσωπικής εγγύησης και τμήματα αυτών των δανείων που καλύπτουν μισθούς, στεγαστικά δάνεια ή έξοδα μίσθωσης από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 30 Ιουνίου ενδέχεται να είναι επιλέξιμα για απαλλαγή υποχρέωσης αποπληρωμής τους εν όλω ή εν μέρει.

Επιπλέον, προβλέπεται δανεισμός σταθεροποίησης της οικονομίας για κλάδους που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση (425 δισ. δολάρια), σε ξεχωριστό πρόγραμμα, κατά το οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δάνεια χωρίς ή με ελάχιστον τόκο, και εγγυήσεις, εάν έχουν απώλειες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον κορωνοϊό.

Επιπλέον, με την απόφαση CARES Act, προσφέρεται ασφάλιση στους εργαζομένους που διαφορετικά δεν θα δικαιούνταν επίδομα ανεργίας, για έως 39 εβδομάδες. Αυτό ήταν προτεραιότητα της ASTA καθώς 40.000 ανεξάρτητοι σύμβουλοι ταξιδίων που συνεργάζονται με τη βιομηχανία δεν έχουν πρόσβαση σε κρατικά οφέλη.

Η μεγάλη διαφορά του αμερικανικού πακέτου στήριξης από την αντίστοιχη οικονομική στήριξη στην Ε.Ε που αποφάσισε η ΕΚΤ και ανέρχονταν σε 750 δις. ευρώ -πέρα από το αριθμητικό μέγεθος- είναι ότι οι αμερικανοί θα χρηματοδοτήσουν όλους τους κλάδους της αμερικανικής οικονομίας ταυτόχρονα ενώ στην Ε.Ε θα χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες προκειμένου να αναλάβουν με τη σειρά τους τη χρηματοδότηση των άλλων οικονομικών κλάδων.

Μήνυμα "Μείνε ψύχραιμοι και καλέστε τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο"

H ASTA μάλιστα, στη σελίδα της στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το μήνυμα "Stay Calm and Call Your Travel Advisor" ("Μείνετε ήρεμοι και καλέστε τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο), και το μήνυμα συνεχίζεται: Θα είμαστε εδώ για εσάς όταν έρθει η ώρα.

διαβάστε ακόμα

Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο