Iσπανία: Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στη μάχη κατά της αντιμετώπισης του κορωνοϊού

22-03-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ισπανία μπαίνουν πλέον και οι πάροχοι τηλεπικοινωνίας, καθώς αναμένεται να μοιράζονται τα δεδομένα τοποθεσίας των πελατών τους, προκειμένου το κράτος να έχει γνώση των κινήσεων, εκτός οικίας, των πολιτών.

Τα δεδομένα αυτά θα παρέχονται ανώνυμα στην Κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να επιβεβαιώνει εάν οι πολίτες τηρούν τους κανόνες περιορισμού και σε ποιο βαθμό. Η Vodafone έχει δηλώσει ότι θα συνεισφέρει σε αυτήν την μάχη στο πλαίσιο του νόμου και των αρμοδιοτήτων της, πάντα με σεβασμό στην ανωνυμία. Μάλιστα, η εταιρία ήδη παρέχει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στην Ιταλία, στην οποία όλοι οι μεγάλοι πάροχοι προσφέρουν αυτές τις πληροφορίες στην Ιταλική Κυβέρνηση.

Η μεγαλύτερη εταιρία του τομέα στην Ισπανία, η Telefónica έχει προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό υπηρεσιών στην Κυβέρνηση και στο σύστημα υγείας, προκειμένουνα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία στη χώρα. Αντίστοιχα, η γαλλική Orange,που δραστηριοποιείται αρκετά στην Ισπανία, επίσης έχει προσφέρει τις υπηρεσίες που αφορούν την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (BigData), προκειμένου να μπορεί να γίνει αντιληπτή η κίνηση των πολιτών κατά τη διάρκεια του κατ’ οίκον περιορισμού. Βέβαια, ενάντια στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία βρίσκονται αρκετοί πολέμιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η ανωνυμία των χρηστών.

Οι πάροχοι, με τη σειρά τους, τονίζουν ότι τα δεδομένα θα δίνονται απολύτως ανώνυμα και με σεβασμό στη νομοθεσία. Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2019, η Εθνική Στατιστική Αρχή της χώρας (INE), είχε έρθει σε συμφωνία με τους παρόχους προκειμένου να συλλέξει, ανώνυμα, τη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Από την πλευρά της, η Αρχή διαβεβαιώνει ότι τα στοιχεία που της δόθηκαν από τους παρόχους δεν περιείχαν προσωπικά δεδομένα, όπως τον αριθμό του κάθε χρήστη.Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη μέθοδος αναμένεται να έχει αποτελέσματα ως προς τον καλύτερο έλεγχο του καθεστώτος του ενισχυμένου περιορισμού των πολιτών που ισχύει εδώ και μία εβδομάδα στη χώρα.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα