Ισραήλ: Κλείνουν ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια- θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία αντιτρομοκρατικής παρακολούθησης

14-03-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Κλείνουν ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια στο Ισραήλ, αρχής γενομένης  την Κυριακή 15 Μαρτίου, ενώ η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία αντιτρομοκρατικής παρακολούθησης για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Με την επιφύλαξη της έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα τεθούν σε λειτουργία εργαλεία παρακολούθησης τα οποία χρησιμοποιούνται κατά της τρομοκρατίας, για τον εντοπισμό ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με τον κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός της χώρας επεσήμανε ότι για τα ανωτέρω μέσα παρακολούθησης, ζήτησε την έγκριση του Υπουργείου Δικαιοσύνης επειδή θα παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των ασθενών και πρόσθεσε ότι ο εχθρός είναι αόρατος, αλλά πρέπει να εντοπιστεί.

Για να ελαχιστοποιηθεί η μόλυνση, τα ξενοδοχεία, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα κέντρα και τα θέατρα θα κλείσουν, οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να μεταβαίνουν στους χώρους εργασίας τους εάν δεν είναι απαραίτητο, ενώ ζωτικές υπηρεσίες, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και τράπεζες θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google