Η Ιαπωνία απορρίπτει την πιθανή ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω κορωνοϊού

26-02-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν τον Ιούλιο κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της κυβέρνησης της Ιαπωνίας Yoshihide Suga κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.  "Θα συνεχίσουμε σταθερά τον προγραμματισμό της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένης της παροχής πληροφοριών στο εξωτερικό σχετικά με τα μέτρα μας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού", ανέφερε ο κ.Suga.

Το σχόλιο του κ.Suga έρχεται σε αντίθεση με δήλωση που έγινε την Τρίτη από τον Dick Pound της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), ο οποίος ανέφερε στο Associated Press ότι "πιθανώς να ακυρωθούν οι αγώνες" εάν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι υπάρχει υπερβολικός κίνδυνος για τη διεξαγωγή τους.

Ο κ. Pound  επεσήμανε ωστόσο ότι υπάρχουν υπερβολικά πολλοί αποτρεπτικοί παράγοντες ακύρωσης ή αναβολής των Αγώνων, αναφέροντας τα προγράμματα επαγγελματικών πρωταθλημάτων, τα προγράμματα της τηλεόρασης και  των μέσων ενημέρωσης, καθώς και άλλα στοιχεία που καθιστούν αυτή την επιλογή ανέφικτη.

Η δυνατότητα μετεγκατάστασης των Αγώνων σε άλλη πόλη, όπως το Λονδίνο, έχει εξανεμιστεί, καθώς και η διασπορά των αγώνων σε διαφορετικές τοποθεσίες, εφόσον δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν αυτές οι επιλογές βιώσιμες, τόνισε ο κ.Pound.  

Οι χορηγοί θα μπορούσαν να χάσουν οικονομικά, σύμφωνα με τον Nikkei, οι αναλυτές του οποίου ανέφεραν ότι θα υπάρξει ελάχιστη πηγή ανάκτησης των χρημάτων των χορηγών εάν ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Εξάλλου, το ποσό που έχει δαπανήσει η Ιαπωνία για την κατασκευή των εγκαταστάσεων και την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κυμαίνεται μεταξύ 12,6 και 25,2 δις δολαρίων, σύμφωνα με το CBS News . Εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβληθούν για ένα χρόνο, η Ιαπωνία θα έπρεπε να περιμένει πολύ πριν κάνει οποιαδήποτε απόσβεση της επένδυσής της.

Την Τρίτη , ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι η Ιαπωνία είχε 157 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από από 80.000 έχουν νοσήσει-ωστόσο, οι Αγώνες του 2016 συνεχίστηκαν στη Βραζιλία, παρά την επιδημία του ιού Zika.

Παράλληλα, η ΔΟΕ διαθέτει ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να βοηθήσει οργανισμούς που εξαρτώνται από τα έσοδα των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να επιβιώσουν. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe ζήτησε από το κοινοβούλιο να αναστείλει τις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες, λέγοντας ότι η χρονική περίοδος είναι "εξαιρετικά σημαντική στην παύση της εξάπλωσης του κορωνοϊού". Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει αρνητικά τις αγορές , τα ταξίδια και πλήθος επιχειρήσεων, με τις αεροπορικές εταιρείες και τις κρουαζιέρες να ακυρώνουν ταξίδια και να κλείνουν τις πύλες τους για να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τόκιο θα διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1940, αλλά ακυρώθηκαν λόγω του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός