Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Ιταλία- Ακυρώθηκε η μεγαλύτερη έκθεση οπτικών

23-02-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και στην Ιταλία, με τα κρούσματα να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ανακοινώθηκαν και οι πρώτες ακυρώσεις μεγάλων εκθεσιακών γεγονότων.

Ειδικότερα, η 50η έκθεση της MIDO, η οποία θεωρείται η κορυφαία εμπορική έκθεση οπτικών παγκοσμίως, ανέβαλλε τη διοργάνωση η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου. Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της έκθεσης, πιθανώς θα ανακοινωθούν από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της MIDO Giovanni Vitaloni, ανέφερε ότι με τον κορωνοϊό να χτυπά και την Ιταλία, η έκθεση δεν θα μπορούσε να γιορτάσει τα 50 χρόνια της, τη στιγμή που η χώρα αλλά και όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει μία τέτοια διεθνή κρίση. Παράλληλα, ο κ. Vitaloni, τόνισε ότι η απόφαση αυτή θα έχει σημαντικό αντίκτυπο σε όλες τις εσωτερικές διοργανώσεις, επηρεάζοντας τους επαγγελματίες του κλάδου, τους εκθέτες, τους αγοραστές, τα μέλη του Τύπου, τους οπτικούς και όλους όσους εργάζονται για τη MIDO.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση του 2019, η MIDO προσέλκυσε 59.500 επαγγελματίες του κλάδου από 159 χώρες, ενώ οι διαδικτυακές εκπομπές της έκθεσης μέσω της MIDOTV έφθασαν τις 130, με τις θεάσεις να ξεπερνούν τις  100.000 στις 3 ημέρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων. 

Στο μεταξύ η εξάπλωση του ιού στην Ιταλία επηρεάζει και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ήδη στην πόλη Κρεμόνα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας, έχουν ακυρωθεί οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ οι τοπικές αρχές της Βενετίας αναμένουν σχετικές οδηγίες για το καρναβάλι στην περιοχή, από την κεντρική κυβέρνηση της Ιταλίας, επισημαίνοντας ότι τα όποια  μέτρα πρέπει να έχουν καθολική ισχύ στην επικράτεια. Στη Βενετία πάντως, ήδη έχουν κλείσει τα πανεπιστήμια για την προσεχή τουλάχιστον εβδομάδα.

Τέλος,  σχεδιαστής μόδας Giorgio Armani αποφάσισε να προχωρήσει με τη συνήθως πολυπληθή επίδειξη μόδας στο Μιλάνο, χωρίς κοινό και δημοσιογράφους, με μετάδοση της διοργάνωσης μέσω live stream.

Διαβάστε επίσης

 Αναστέλλονται οι μαθητικές εκδρομές στην Ιταλία

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»