Ο Δαλάι Λάμα ακύρωσε τις δημόσιες εμφανίσεις του λόγω κορωνοϊού

23-02-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο Δαλάι Λάμα ακύρωσε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του μέχρι νεωτέρας, λόγω της «επιδεινούμενης έκρηξης» του κορωνοϊού, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του.

«Η Αγιότητά Του δεν πρόκειται να κάνει καμία δημόσια εμφάνιση για το παρόν έως και την επόμενη προειδοποίηση λόγω κορωνοϊού», δήλωσε στο CNN ο γραμματέας του Δαλάι Λάμα, Tenzing Taklha. Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πρόσφατα δημοσιεύθηκε το πρόγραμμα της τελετής χειροτονίας των μοναχών. Ωστόσο, εξαιτίας της επιδεινούμενης έκρηξης της ιογενούς νόσου που προέρχεται από την Κίνα, ο προσωπικός γιατρός της Αγιότητάς του και οι σύμβουλοί του έχουν προς το παρόν δώσει οδηγίες για την αναβολή όλων των δημόσιων εμφανίσεων και η Αγιότητά του έχει δεόντως συμφωνήσει να αναστείλει το πρόγραμμά του. Ως εκ τούτου, η τελετή χειροτονίας των μοναχών αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Ελπίζουμε για την κατανόησή σας στο θέμα.»

Προς υποστήριξη της θέσης του, ο Δαλάι Λάμα αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο tweeter ότι, αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα, είναι οι καθολικές αξίες που βασίζονται όχι στην πίστη αλλά στα επιστημονικά ευρήματα, στην κοινή εμπειρία και στην κοινή λογική. Άλλωστε, η απόρριψη της πίστης υπέρ της επιστήμης και της λογικής είναι ένα πάγιο θέμα για τον βουδιστή μοναχό.

Από την πλευρά τους, οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει ως ευάλωτα σε επιδημία κορωνοϊού τα χωριά της Ινδίας Dharamshala, McLeodganj, Palampur και Bir κοντά στο Baijnath, καθώς φιλοξενούν μεγάλο αριθμό τουριστών.  Το McLeodganj, προάστιο της Dharamshala , όπου  και η έδρα του θιβετιανού πνευματικού ηγέτη Δαλάι Λάμα, επισκέπτονται πιστοί από όλο τον κόσμο, ιδίως από την Κίνα και τη νοτιοανατολική Ασία.  Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Dharamshala και τις γύρω περιοχές, έχουν κληθεί να συμπληρώσουν ένα έντυπο με πληροφορίες σχετικές με την υγεία, οι οποίες θα παραμείνουν εμπιστευτικές. Επιπλέον, ενώ οι ξένοι τουρίστες εγγράφονται στην αστυνομία της περιφέρειας, πρέπει να υποβάλουν μια δήλωση για το εάν έχουν επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα ή οποιαδήποτε άλλη ασιατική χώρα που έχει πληγεί. Η κρίση του κορωνοϊού έχει επηρεάσει καθολικά τον τουρισμό της περιοχής, καθώς πολλοί από τους τουρίστες έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Δαλάι Λάμα είναι ο τίτλος που δίνεται στον έναν από τους δύο ηγέτες του Λαμαϊσμού. Η ονομασία Δαλάι Λάμα είναι συνδυασμός της Μογγολικής λέξης Δαλάι, που σημαίνει ωκεανός, και της Θιβετιανής λέξης μπλα-μα, που σημαίνει δάσκαλος. Ο σημερινός, 14ος Δαλάι Λάμα, Tenzin Gyatso, εγκατέλειψε το παλάτι της Ποτάλα στην πρωτεύουσα της θιβετιανής Λάσα πριν από 60 χρόνια, μεταμφιεσμένος ως στρατιώτης, μετά από φήμες ότι τα κινέζικα στρατεύματα σχεδίαζαν την απαγωγή ή τη δολοφονία του, προκαλώντας λαϊκή εξέγερση. Από τότε ζει εξόριστος στην Ινδία, προσπαθώντας να συνεγείρει τη διεθνή κοινή γνώμη με σκοπό την ανεξαρτησία του Θιβέτ. Οι περισσότεροι από τους 6 εκατομμύρια Θιβετιανούς της Κίνας εξακολουθούν να λατρεύουν τον Δαλάι Λάμα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι τουρίστες στο Θιβέτ αυξάνονται με προοδευτικούς ρυθμούς κάθε χρόνο, φθάνοντας στην τελευταία καταγραφή τα 34 εκατομμύρια.

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες