Kορωνοϊός: Η Princess Cruiseς ακύρωσε 30 κρουαζιέρες - Ακυρώθηκε και ο μαραθώνιος στο Τόκυο

22-02-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι επιπτώσεις της ραγδαίας εξέλιξης του κορωνοϊού έχουν αρχίσει να γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί σε αρκετούς τομείς της παγκόσμιας οικονομίας.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της αποτυχημένης, καραντίνας στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, όπου μετά την «απελευθέρωση» των επιβατών διαπιστώθηκε εκ των υστέρων πως κάποιοι από αυτούς είναι θετικοί στον κορωνοϊό, η εταιρεία Princess Cruises προχώρησε στην ακύρωση 30 κρουαζιέρων έως το τέλος Απριλίου.

Παράλληλα, στη Νέα Ζηλανδία οι Κινέζοι κάτοικοι αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς συμπεριφορές, όπως απολύσεις άνευ προειδοποίησης. Συγκεκριμένα, δια τηλεφώνου ζητήθηκε από Κινέζο σεφ να μην επιστρέψει οριστικά στο εστιατόριο όπου εργαζόταν, ενώ η ίδια τακτική εφαρμόστηκε και σε Κινέζο εκπαιδευτικό. Δεν είναι λίγοι οι Κινέζοι κάτοικοι που προέβησαν σε ένα είδος «αυτό-καραντίνας», για να αποφύγουν ανάλογες ρατσιστικές συμπεριφορές.   Επιπροσθέτως, στον αέρα βρίσκονται και επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, όπως οδηγοί λεωφορείων, ξεναγοί και tour operators, οι οποίοι παρακολουθούν ανήμποροι τις εξελίξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακυρώσεις επισκέψεων σε αξιοθέατα της χώρας το Φεβρουάριο, κυμάνθηκαν από 50 έως 100% , φθάνοντας σε απώλειες τα 3 εκ δολάρια. 

Τέλος, ο κορωνοϊός έχει αρνητικές επιπτώσεις και στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Πρόσφατη απώλεια, ο περίφημος Μαραθώνιος του Τόκυο, στον οποίο αναμενόταν να συμμετέχουν 38.000 δρομείς. Όσον αφορά στην προετοιμασία των ομάδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, σημειώνονται συνεχώς ακυρώσεις των  προ-ολυμπιακών αγώνων, ενώ το μέλλον των ίδιων των Ολυμπιακών διαγράφεται αβέβαιο, με τους ιθύνοντες να δηλώνουν ότι δεν υφίσταται εναλλακτικό σχέδιο. Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι είναι σε θέση να υποδεχτούν τα ολυμπιακά αθλήματα. Ομοίως και το Παγκόσμιο Τουρνουά Πόκερ, για το οποίο οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν την ακύρωση των συναντήσεων σε Ασία και Ειρηνικό.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες