Ποια χώρα πλασάρει το μήνυμα «Μην μας συγχέετε με την Κίνα» λόγω κορωνοϊού

21-02-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορωνοϊού επηρεάζουν πολύπλευρα τις οικονομίες αλλά και στιγματίζουν επιπόλαια τόπους που δεν αποτελούν απειλή για την υγεία των επισκεπτών τους.  

Στην Ταιβάν, για παράδειγμα, η αγανάκτηση είναι έκδηλη: «Μην μας συγχέετε με την Κίνα», παροτρύνει η χώρα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) , ο οποίος τη μετατρέπει σε «όμηρο» της Κίνας, παρότι την αφορούν μόνο 22 κρούσματα του κορωνοϊού. Δεδομένου ότι ο Π.Ο.Υ. θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της Κίνας, όλο και περισσότερες χώρες θέτουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους πολίτες τους, λόγω του ότι ο υγειονομικός οργανισμός ομαδοποιεί τις περιπτώσεις κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το αυτοδιοικούμενο νησί να μοιράζεται την ταξινόμηση της Κίνας ως «πολύ υψηλού κινδύνου». Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Joanne Ou, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η Ταϊβάν δεν κυβερνάται από την Κίνα και σίγουρα δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως μολυσμένη περιοχή».

Παράλληλα, οι tour operators υποδεικνύουν ότι η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι θα προχωρήσει φέτος στη διοργάνωση των  «Μαζικών Αγώνων».

Παρά την απαγόρευση της Βόρειας Κορέας στον ξένο τουρισμό λόγω του κορωνοϊού, το απομονωμένο έθνος έχει ανακοινώσει ήδη τα σχέδιά του για τη διοργάνωση των «Μαζικών Αγώνων» τον Αύγουστο, με χιλιάδες χορευτές, αθλήτριες και τραγουδιστές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι αγώνες, που είναι στην ουσία μία μεγάλη αθλητική και καλλιτεχνική συνάντηση η οποία ξεκίνησε το 2018, έχει ως στόχο την προσέλκυση τουριστών άρα και συναλλάγματος. Το ζήτημα είναι ότι η κύρια πηγή τουριστών της εν λόγω διοργάνωσης είναι η Κίνα, ωστόσο οι υπεύθυνοι ευελπιστούν να έχει λήξει ο συναγερμός έως το καλοκαίρι.

Επί του παρόντος, η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει κρούσματα του ιού, αλλά έχει παύσει τις πτήσεις και τις υπηρεσίες μεταφορών με τους γείτονες της, έχει καθορίσει υποχρεωτικές καραντίνες διάρκειας  μηνών, διέκοψε τον τουρισμό και επέβαλε σχεδόν πλήρη απαγόρευση των διασυνοριακών ταξιδιών.

Τέλος, από το χώρο του αθλητισμού, μία ακόμη εξέλιξη είναι η μεταφορά του Ασιατικού Πρωταθλήματος  Άρσης Βαρών στο Ουζμπεκιστάν. Η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ανακοίνωσε τη μετεγκατάσταση του ασιατικού τουρνουά από το Καζακστάν στο γειτονικό Ουζμπεκιστάν, λόγω του κορωνοϊού. Η Ομοσπονδία ανέφερε ότι το Καζακστάν είχε περιορίσει τα ταξίδια προς και από τις γειτονικές χώρες της Κίνας, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να αναζητήσουν άλλες επιλογές. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν 16-25 Απριλίου στην Τασκένδη.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο