Kορωνοϊός: Η Ρωσία στηρίζει με 25 εκατ. δολ. τις αεροπορικές εταιρείες ως αποζημίωση

19-02-20 | ΚΟΣΜΟΣ

To ποσό των 25 εκατ. δολ. ως αποζημίωση στις αεροπορικές εταιρείες, λόγω της αναστολής των πτήσεων προς την Κίνα εξαιτίας του κορωνοϊού, προτείνει το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας.

To εν λόγω μέτρο αναμένεται να αντισταθμίσει τις σοβαρές απώλειες που σημειώνουν τα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών,  έως ότου λήξει ο συναγερμός και οι πτήσεις επιστρέψουν στην κανονικότητα.  Άλλη μια βιομηχανία της Ρωσίας που επηρεάζει η επιδημία του κορωνοϊού, είναι και η εξαγωγή των όπλων από τη Ρωσία στην Κίνα: Η παράδοση των συστημάτων αεράμυνας S-400 ενδέχεται να καθυστερήσει σημαντικά, δήλωσε ο κρατικός εξαγωγέας όπλων Rosoboronexport. Τέλος, ο αριθμός των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία μέσω του κινεζικού συστήματος πληρωμών Alipay μειώθηκε κατά 73% την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Παράλληλα, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα δώσει 11 εκατομμύρια δολάρια στον «Τουρισμό Νέα Ζηλανδία» για να προσπαθήσει να διαφοροποιήσει την αγορά. Ο Φεβρουάριος είναι συνήθως ένας  μήνας με υψηλή κίνηση για τον κινεζικό τουρισμό στη χώρα, λόγω της περιόδου του νέου κινεζικού έτους.

Τοποθεσίες όπως το Rotorua, το οποίο συνήθως εισπράττει έσοδα από κινέζους τουρίστες ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία του κορωνοϊού. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο «Τουρισμός Nέα Zηλανδία» θα πραγματοποιήσει εκστρατείες μάρκετινγκ που επικεντρώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Αυστραλία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Stephen England-Hall.

Η πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι τα 10 εκατομμύρια δολάρια του πακέτου θα δαπανηθούν στο διεθνές μάρκετινγκ για να διαφοροποιήσουν τη διεθνή αγορά επισκεπτών, ενώ 1 εκατομμύριο δολάρια θα διατεθεί στο εγχώριο μάρκετινγκ από περιφερειακούς οργανισμούς τουρισμού.

«Πολύ συχνά παραμελούμε την εγχώρια τουριστική αγορά μας», δήλωσε η Ardern. «Γνωρίζουμε ότι οι περιοχές που επηρεάζονται ειδικά από τη μείωση του κινεζικού τουρισμού είναι για παράδειγμα το Auckland, το Rotorua, το Queenstown και το Christchurch ειδικότερα, όπου και θα δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα».

διαβάστε ακόμα

Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών