Κορωνοϊός: Κλείνουν καταστήματα πολυεθνικών στην Κίνα

18-02-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπα με άδειους δρόμους και εύλογα χαμηλή διάθεση κατανάλωσης, πολυεθνικές εταιρείες-κολοσσοί κλείνουν επ’ αόριστον τα καταστήματά τους σε όλη την Κίνα.

Αλυσίδες εστίασης όπως είναι οι KFC και Pizza Hut, εταιρείες ένδυσης και αξεσουάρ όπως η σουηδική H&M και η Capri Holdings αλλά και γίγαντες της οικονομίας όπως είναι οι Apple, Adidas και Nike, βλέπουν τα ποσοστά των πωλήσεων να πέφτουν επικίνδυνα, χωρίς να υπάρχει από μέρους τους η δυνατότητα οποιασδήποτε αντίδρασης. Παράλληλα, η Capri Holdings στην οποία ανήκουν τα brands Versace, Jimmy Choo και Michael Kors, ανέστειλε ήδη τη λειτουργία 150 καταστημάτων σε όλη την Κίνα. Εξάλλου, ως κοινή ομολογία, αυτή τη στιγμή πρώτη προτεραιότητα είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού και κατ’ επέκταση η προστασία των εργαζόμενων και των καταναλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί το 18% των παγκόσμιων πωλήσεων για τη Nike προέρχεται από την Κίνα, ενώ η Capri Holdings ανέφερε στους επενδυτές της ότι το τρέχον τετράμηνο υπολογίζει μείωση των εσόδων κατά 100 εκ. δολάρια. Aπό την πλευρά της, η Adidas δήλωσε πως ακόμη είναι νωρίς για εκτιμήσεις, ενώ η Starbucks έχει προχωρήσει ήδη στο κλείσιμο 4.300 καταστημάτων που αντιστοιχούν στο 60% των επιχειρήσεών της στην Κίνα. Τέλος,  εκπρόσωπος της Apple ανέφερε ότι 42 από τα καταστήματά της στην Κίνα θα παραμείνουν επί του παρόντος κλειστά.

διαβάστε ακόμα

Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων