Mετατροπή των σκουπιδιών σε καύσιμα και συμπληρώματα διατροφής

07-02-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας στο Ισραήλ ανέπτυξαν καινοτόμες εφαρμογές για να μετατρέψουν τα σκουπίδια σε καύσιμα ακόμη και σε συμπληρώματα διατροφής για τους ανθρώπους.

Ας δούμε τη δραστηριότητα τους:

1.UBQ, Ιδρύθηκε το 2012 από τους Jack Bigio, Yehuda Pearl, Rany Lev

Η UBQ Materials Ltd. Με έδρα το Τελ Αβίβ αναπτύσσει τεχνολογία για τη μετατροπή οικιακών απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, λερωμένου χαρτονιού, χαρτιού, μικτών πλαστικών και ακόμη και λερωμένες πάνες, σε επαναχρησιμοποιήσιμα βιολογικά υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν τα συμβατικά πλαστικά με βάση το πετρέλαιο. Η διαδικασία του UBQ διασπά τα αστικά απορρίμματα στα βασικά φυσικά χημικά συστατικά και δημιουργεί ένα νέο υλικό χωρίς να χρειάζεται νερό ή να εκπέμπει τοξικά αέρια. Το υλικό της UBQ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σειρά προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων αυτοκινήτων, των δοχείων απορριμμάτων, των καροτσιών αγορών και ακόμη και των τούβλων.

H UBQ ανακοίνωσε συνεργασία με την Arcos Dorados Holdings Inc., το μεγαλύτερο franchise της McDonald's στον κόσμο, που λειτουργεί πάνω από 2.000 εστιατόρια. Η Arcos Dorados θα χρησιμοποιήσει προϊόντα που κατασκευάζονται από υλικό UBQ σε ορισμένα από τα εστιατόρια της, αρχής γενομένης από το πρώτο τρίμηνο του 2020.

2. Melodea: Ιδρύθηκε το 2010, από τους  Οντέν Σοσιόφ, Τόρντ Γκουστάφσον, Σάουλ Λάπιντοτ

Η Melodea Ltd. βρίσκεται στο Rehovot στο κεντρικό Ισραήλ και αναπτύσσει τεχνολογία που εξάγει κυτταρίνη από την παραγωγή χαρτοπολτού και χαρτιού, την οποία χρησιμοποιεί για την παραγωγή χρωμάτων, επικαλύψεων και συσκευασίας τροφίμων. Οι νανοκρύσταλλοι κυτταρίνης της εταιρείας είναι ανακυκλώσιμοι, λιπασματοποιήσιμοι και βιοαποικοδομήσιμοι, σύμφωνα με την εταιρεία.

3. HomeBiogas, ιδρύθηκε το 2012 από τους  Oshik Efrati, Ισραήλ Erez Lanzer, Yair Teller

Η HomeBiogas Inc. με έδρα το Beit Yanai στο κεντρικό Ισραήλ αποσκοπεί στη διαχείριση κάθε είδους αποβλήτου. Πέρυσι, η εταιρεία ξεκίνησε την εμπορική χρήση βιολογικής τουαλέτας, η οποία επιτρέπει την μετατροπή των ανθρώπινων αποβλήτων σε καύσιμα μαγειρέματος με μέθοδο που δεν απαιτεί πρόσβαση σε υπονόμους ή σε δίκτυα ύδρευσης. Η συμπαγής βιο-τουαλέτα της εταιρείας είναι εύκολη στη μεταφορά και μπορεί να μεταφερθεί στο πίσω μέρος ενός μοτοποδηλάτου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας.

4. New Delek, ιδρύθηκε το 2017, από τους Ντάνιελ Νταβίντοφ, Σουζάννα Μπουζίν

Η New Delek Ltd. με έδρα το Beit HaGadi στο νότιο Ισραήλ χρησιμοποιεί μικροοργανισμούς για να παράγει βιοκαύσιμα από οργανικά και ανόργανα απόβλητα. Ο στόχος της εταιρείας είναι διπλός: η δημιουργία μιας καθαρής πηγής ενέργειας που μπορεί να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα και η μειώσει της ποσότητας των σκουπιδιών που συσσωρεύονται στους χώρους υγειονομικής ταφής και τις ρυπογόνες πηγές νερού, το έδαφος και τον αέρα.

5. NutrliLees, ιδρύθηκε το 2019 από τους Yochanan Gerber, Yaki Harel, Meir Shelisel.

Η Nutrilees Ltd. με έδρα το Kiryat Shmona στο βόρειο Ισραήλ αναπτύσσει μια τεχνολογία για τη μετατροπή των υπολειμμάτων από τη βιομηχανία οίνου σε συμπλήρωμα διατροφής για ανθρώπινη κατανάλωση. Η διαδικασία των θρεπτικών ουσιών μετατρέπει τις αποθέσεις νιτρικών υπολειμμάτων ζύμης και υπολειμμάτων σταφυλιών σε σκόνη χωρίς γεύση, η οποία είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες και πρωτεΐνες, σύμφωνα με την εταιρεία.

6. Paulee CleanTec η οποία ιδρύθηκετο 2008  και ιδρυτές της ήταν ο Oded Halperin, ο Oded Shoseyov, ο Moshe Hibel. 

Η Paulee CleanTec Ltd. με έδρα το Τελ Αβίβ αναπτύσσει μια εξωθερμική διαδικασία οξείδωσης που μετατρέπει τα ζωικά και ζωικά απόβλητα σε λίπασμα χωρίς την ανάγκη για τρεχούμενο νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα. Τα απόβλητα μετατρέπονται σε μη τοξική τέφρα η οποία μπορεί να εισαχθεί ξανά στο έδαφος ως ιδιαίτερα θρεπτικό λίπασμα. Το λίπασμα γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι απαλλαγμένο από οσμές, σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας.

Όλες οι ανωτέρω επιχειρήσεις επωάσθηκαν στο οικοσύστημα καινοτομικών εφαρμογών του Ισραήλ και σταδιακά αναπτύχθηκαν με τη συμβολή επενδυτικών κεφαλαίων από το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας και προοδευτικά και από το εξωτερικό. Είναι σημαντικό ότι, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επενδύσεις σε καινοτομικές εφαρμογές που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τις ανθρώπινες δραστηριότητες θα αποσπά ολοένα και περισσότερο πόρους καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει τεράστια και άμεση ανάγκη για ουσιαστική αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος που δημιουργείται στο περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα