ABTA: Νέες οδηγίες στα μέλη της σχετικά με το Brexit

05-02-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Mετά την έξοδο του Ην. Βασιλείου από την ΕΕ, η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ, παρουσιάζει νέες οδηγίες για τα μέλη της.

Ενόψει της άμεσης εκκίνησης των εμπορικών διαπραγματεύσεων, η ΑΒΤΑ επισημαίνει τις προτεραιότητες της βιομηχανίας στη βρετανική κυβέρνηση και στις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Στις προτεραιότητες είναι μια ολοκληρωμένη συμφωνία στις αερομεταφορές για την προστασία διεξαγωγής των πτήσεων, με την αντικατάσταση των πλεονεκτημάτων κινητικότητας της Οδηγίας της ΕΕ «Posted Workers» και με τη διατήρηση της αμοιβαίας υγειονομικής περίθαλψης. 

Η ΑΒΤΑ τονίζει ότι το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να ανοίξει το διάλογο για τις τρίτες χώρες, όπως η Ελβετία, σχετικά με την πρόσβαση για περιστασιακές υπηρεσίες πούλμαν.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2020, πριν το οποίο μεσολαβεί η μεταβατική περίοδος διαπραγματεύσεων, τίποτα δεν θα αλλάξει στα ταξίδια αναψυχής και τα επαγγελματικά, δήλωσε ο επικεφαλής δημόσιων σχέσεων της ΑΒΤΑ, κ. Luke Petherbridge.

Ο κίνδυνος του άτακτου Brexit μπορεί να έχει υποχωρήσει προς το παρόν, όμως χρειάζεται δουλειά ώστε να διαμορφωθούν οι μελλοντικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών για την προστασία της βιομηχανίας και την εξασφάλιση ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να μπορούν να κάνουν διακοπές και ταξίδια με τα ίδια δικαιώματα και ελευθερίες, τόνισε.

διαβάστε ακόμα

Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο