Ιατρικός τουρισμός: 20 δισ.δολάρια προσδοκά η Τουρκία έως το 2023

17-01-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Το τουρκικό Υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι έως το 2023, 2 εκατ. ξένοι ασθενείς  προβλέπεται να επισκεφθούν την Τουρκία για ιατρικούς λόγους και το εκτιμώμενο εισόδημα να ξεπεράσει τα 20 δισ. δολ.

Διεθνώς, πάνω από  30 εκατ. ασθενείς επισκέπτονται κάθε χρόνο ξένες χώρες για ιατρικά θέματα (εγχειρίσεις, θεραπείες, αποκαταστάσεις κλπ.) με τις συνολικές δαπάνες να υπολογίζονται σε επίπεδα άνω των 500 δισ. δολ.

Ο τουρισμός για θέματα υγείας περιλαμβάνει τρεις βασικές κατηγορίες: τον ιατρικό τουρισμό, τον ιαματικό τουρισμό  και τον τουρισμό ατόμων με ειδικές ανάγκες συμπεριλαμβανομένων και των ηλικιωμένων.

Η Τουρκία κατέχει την 3η θέση στον ιατρικό τουρισμό διεθνώς και παράλληλα, και σύμφωνα με τα στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας  (TurkStat) , ο αριθμός ιατρικών τουριστών έχουν αυξηθεί  κατά 27 % τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, σε σύγκριση με την αντίστοιχη  περίοδο του 2018, πλησιάζοντας τα 500.000 άτομα, ραγδαία άνοδος σε σχέση με το 2008 (74.000 άτομα). 

Σύμφωνα με στοιχεία του τουρκικού Υπουργείου Υγείας, το 67%  των ιατρικών τουριστών προτίμησαν τα ιδιωτικά νοσοκομεία, το 23% τα δημόσια νοσοκομεία και το 9% τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.

Ο Πρόεδρος Ένωσης Ιαματικού Τουρισμού (TESTUD) Yavuz Yilik δήλωσε  ότι συνεργάζονται με το μεγαλύτερο νοσοκομείο αποκατάστασης της Μόσχας και στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι ασθενείς που αποστελλόταν στο Ισραήλ και τη Γερμανία για σωματική αποκατάσταση και θεραπεία ιαματικών πηγών άρχισαν πλέον να αποστέλλονται  στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ιατρικών τουριστών από χώρες της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, επισκέπτονται την Τουρκία για εμφύτευση μαλλιών, επεμβάσεις εμφυτεύματα δοντιών και αισθητικές επεμβάσεις. 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός