Το ιστορικό Oscar Maugsch Palace στο Βουκουρέστι μετατρέπεται σε ξενοδοχείο

14-01-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Το Oscar Maugsch Palace που βρίσκεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές του Βουκουρεστίου, πιθανότατα θα μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί, ότι η Εμπορική Τράπεζα της Ρουμανίας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης του ιστορικού Oscar Maugsch Palace στην πλατεία Universitatii στον επενδυτικό φορέα Project Regina Elisabeta Bucharest, καταχωρημένο στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές τοπικών MME, η αξία της συναλλαγής ανήλθε στα 30-35 εκατ.ευρώ, ενώ τελικοί επωφελούμενοι της συμφωνίας είναι οι αδερφοί Isaac και Amir Dayan του Ισραήλ, οι οποίοι ελέγχουν το Vivion Investment Fund που εδράζεται στο Λουξεμβούργο. 

Εξάλλου, όλες οι προβλέψεις για την Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένης της πιο αισιόδοξης του 4,1%, δείχνουν μία μείωση της οικονομικής ανάπτυξης για το 2020 σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, η οποία ακολουθεί την γενική τάση της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με δήλωση της PwC Romania. Τα χαμηλά επίπεδα του ΑΕΠ σε συνδυασμό με τον γρήγορο ρυθμό αύξησης των κρατικών δαπανών, περιορίζουν τον ρόλο της δημοσιονομικής πολιτικής και του προϋπολογισμού για την διέγερση της οικονομικής ανάπτυξης. Ο Ionut Simion, Country Managing Partner PwC Romania, αναφέρει πως από το 2020 και έπειτα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα για επενδύσεις θα πρέπει να επέλθει εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών μέσω της συλλογής φόρων και των δημόσιων δαπανών.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή