Ο φόρος στους επιβάτες κρουαζιέρας διώχνει τους τουρίστες από το Άμστερνταμ

18-12-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Σε μείωση των προσεγγίσεων κρουαζιέρας κατά 40% έχει οδηγήσει η απόφαση των αρχών του Άμστερνταμ να θέσουν σε εφαρμογή φόρο για τους επιβάτες κρουαζιέρας που αποβιβάζονται στην πόλη, ως μέτρο για την αντιμετώπιση του υπερ-τουρισμού.

Σύμφωνα με το Cruise Critic, ο διευθυντής του Τερματικού σταθμού επιβατών κρουαζιέρας στο Άμστερνταμ, Dick de Graaf, δήλωσε ότι οι επιβάτες που αποβιβάζονται και πραγματοποιούν περιηγήσεις στην πόλη αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του συνολικού αριθμού τουριστών. 

Η μείωση των προσεγγίσεων κρουαζιέρας οφείλεται σε μεγάλες εταιρίες όπως οι Cunard, MSC Cruises και P&O Cruises, οι οποίες διέκοψαν τις στάσεις στο Άμστρενταμ έπειτα από την εισαγωγή του φόρου (8 ευρώ ανά 24ωρο) ο οποίος επιβλήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Ο διευθυντής Επιχειρήσεων Λιμένα της Carnival UK, Sander Groothuis, δήλωσε οτι οι κρουαζιέρες γίνονται ο εύκολος στόχος, καθώς οι αρχές γνωρίζουν ακριβώς πόσοι επιβάτες βρίσκονται στην κρουαζιέρα κάθε φορά. Όμως, όπως είπε, στην πόλη καταφθάνουν επισκέπτες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και οι οποίοι δεν βρίσκονται στο στόχαστρο.

Καθώς η κρουαζιέρα περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό ατόμων είναι εύκολο για τις αρχές να επιβάλλουν τον φόρο, γι’ αυτό έχουμε γίνει ο εύκολος στόχος, τόνισε και εξήγησε οτι αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρίες κρουαζιέρας δυσαρεστούνται.

Ο κ. De Graaf αναφέρει οτι στην πόλη επικρατεί ατμόσφαιρα τουρισμοφοβίας η οποία εντείνεται από την απόφαση για την εφαρμογή του φόρου και τη προπαγάνδα από τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων. 

Ο διευθυντής Υπηρεσιών Λιμένων της Royal Caribbean International, Alessandro Carollo, δήλωσε από την πλευρά του οτι οι εταιρίες κρουαζιέρας αποτελούν τη μοναδική μορφή τουρισμού που μπορεί να δώσει σε μια πόλη τον ακριβή αριθμό αφίξων, έως και δύο χρόνια πριν την άφιξή τους σε αυτήν, επιτρέποντας στον προορισμό να διαχειριστεί τη ροή ταξιδιωτών. 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ