WTM 2019: Σταθερές οι αφίξεις Βρετανών στις Βαλεαρίδες Νήσους

06-11-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Σταθερά θα παραμείνουν τα επίπεδα αφίξεων των Βρετανών τουριστών στις Βαλεαρίδες Νήσους παρά τα προβλήματα στον προορισμό από την κατάρρευση του Thomas Cook, sύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Iago Negueruela, ο οποίος δήλωσε στην έκθεση WTM 2019 ότι άλλοι τουρ οπερείτορ και αερομεταφορείς αυξάνουν ήδη την προσφορά τους προκειμένου να καλύψουν το κενό.

Η αγορά έχει γρήγορα αντανακλαστικά και άλλες εταιρίες αρχίζουν να γεμίζουν το κενό, είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας:

Η Jet2 πρόσθεσε 5.000 επιπλέον θέσεις προς Πάλμα το χειμώνα, απορροφώντας μέρος της χαμένης χωρητικότητας, ενώ εταιρίες όπως οι IAG, Virgin Atlantic και Wizz Air ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την απόκτηση slot στο αεροδρόμιο Γκάτουικ.

Οι Βαλεαρίδες είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός της Ισπανίας για τους Βρετανούς με 3,7 εκατ. επισκέπτες πέρυσι, και αυτός ο αριθμός θα παραμείνει σταθερός παρά τις αβεβαιότητες του Brexit και του Thomas Cook, δήλωσε ο υπουργός.

Η Jet2 πρόσθεσε 10.000 επιπλέον θέσεις για το χειμώνα και θα ανεβάσει τις συνδέσεις προς Μινόρκα τη θερινή σεζόν με 4 εβδομαδιαίες πτήσεις από το Μπέρμιγχαμ, 6 από το Μάντσεστερ και 5 από το Στάστεντ. Επίσης θα επεκτείνει τη θερινή σεζόν στη Μινόρκα με τις πτήσεις να ξεκινούν από το Πάσχα και να ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο.

Η αειφορία θα αποτελέσει επίσης το κλειδί στη διατήρηση της σταθερότητας από τη βρετανική αγορά. Όπως δήλωσε ο ισπανός υπουργός, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε τα νησιά να θεωρηθούν ποιοτικός τουριστικός προορισμός και ο καλύτερος τρόπος προστασίας των τουριστών είναι η προστασία του προορισμού.

Φόρος αειφορίας εισήχθη στα νησιά το 2016 τα έσοδα από τον οποίο θα διατεθούν σε αειφόρα πρότζεκτ. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 300 εκατ. ευρώ και θα κατανεμηθούν σε 200 πρωτοβουλίες.

Διαβάστε ακόμα: WTM 2019: Ο ισπανικός τουρισμός καλύπτει το κενό του Thomas Cook

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»