Ισπανία: «Ψαρεύει» τουρίστες για αθλητικά γεγονότα και μουσικά φεστιβάλ

22-10-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους η Ισπανία ήρθε δεύτερη, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας τις Η.Π.Α. σε αφίξεις τουριστών που ταξίδεψαν για την παρακολούθηση κάποιου αθλητικού γεγονότος ή ενός μουσικού φεστιβάλ.

Ως εκ τούτου, η Ισπανία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο αθλητικός και ο μουσικός.  Οι μορφές αυτές, διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην Ισπανία, λόγω του μεγάλου αριθμού των διοργανωμένων φεστιβάλ και αθλητικών ή μουσικών δρώμενων, που μπορούν να καταστούν δυνητικά σημαντικές πηγές εσόδων. Κατά μέσον όρο, οι τουρίστες αυτοί δαπάνησαν περί τα 430 ευρώ έκαστος, γεγονός που σημαίνει ότι οι τοπικές οικονομίες ενισχύονται με εκατομμύρια ευρώ από τα εν λόγω δρώμενα και ειδικές δραστηριότητες. Συνεπώς, διοργανώσεις στη χώρα, όπως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, LaLiga, το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, Euroliga, το πρωτάθλημα τένις Copa Davis και το μουσικό φεστιβάλ Sónar στην πόλη της Βαρκελώνης συνιστούν πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Δεδομένης της διεθνούς επιτυχίας στην προσέλκυση οπαδών των μεγάλων αθλητικών ομίλων όπως, Real Madrid, Fútbol Club Barcelona, Atlético de Madrid, αλλά και των μουσικών φαινομένων, όπως η Rosalía, η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού καθίσταται καίριας σημασίας. Συμπερασματικά, το εν λόγω πλεονέκτημα μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα εσόδων για την ισπανική οικονομία, ενώ η δραστηριοποίηση των δημοσίων και ιδιωτικών θεσμών προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης του αθλητικού και μουσικού τουρισμού αναμένεται να επιφέρει θετικά συμπληρωματικά αποτελέσματα στον τουριστικό κλάδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το διάστημα των 2 ετών μεταξύ 2016-2018, οι πωλήσεις των εισιτηρίων σε αθλητικά και μουσικά δρώμενα, αυξήθηκαν στην Ισπανία σε ποσοστό 52%.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός