Bόρεια Μακεδονία: Aύξηση των τουριστών τον Ιούνιο- Το 65% των επιβατών μεταφέρει η Wizz Air

19-09-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των τουριστών στη Βόρεια Μακεδονία αυξήθηκε κατά 16,6% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, ο αριθμός των τουριστών τον Ιούνιο ήταν 119.334 και ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στη χώρα ήταν 264.821. Η έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας έδειξε ότι την περίοδο αυτή ο αριθμός των εγχώριων τουριστών τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 15,7%, ενώ ο αριθμός των ξένων τουριστών κατά 16,9%. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων από εγχώριους και ξένους τουρίστες τον Ιούνιο αυξήθηκε αντίστοιχα κατά 7,2 και 9,6% σε ετήσια βάση. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε κατά 4%, ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στη Βόρεια Μακεδονία κατά 2,1%. Σε αυτή την περίοδο ο αριθμός των εγχώριων τουριστών παρουσίασε μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με τους ξένους, κατά 5,2 και 3,5% αντίστοιχα.

Εξάλλου, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air μετέφερε πάνω από 750.000 επιβάτες από και προς την Βόρεια Μακεδονία, κατά το πρώτο εξάμηνο 2019, επεκτείνοντας την κυριαρχία της εταιρεία στην αγορά των επιβατικών αερομεταφορών, η οποία πλέον εξυπηρετεί το 65,1% όλων των ταξιδιωτών από και προς τη χώρα. Ακολούθησε, με διαφορά, στη δεύτερη θέση η Turkish Airlines” με μερίδιο 7% των επιβατών, στη συνέχεια η Austrian Airlines με 5,3% της αγοράς, η Chair Airlines με 4,2%, η Pegasus Airlines με μερίδιο 3,4% και η Croatia Airlines με μερίδιο 2,9%.

Οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί με βάση την κίνηση στα δυο αεροδρόμια της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν είναι για το πρώτο εξάμηνο του έτους η Κωνσταντινούπολη με το 10,1% όλων των επιβατών να πετούν προς ή από τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, ακολούθησε η Ζυρίχη με μερίδιο αγοράς 6,9%, στη συνέχεια η Βασιλεία και η Βιέννη με 5,4%, το Μάλμο με 4,3% και η Μπρατισλάβα με 3,4%.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός