Η μεγαλύτερη αύξηση ανέργων στην Ισπανία για τον μήνα Αύγουστο από το 2010

14-09-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Παραδοσιακά, κατά τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού στην Ισπανία, οι θέσεις εργασίας μειώνονται λόγω της λήξης της μεγάλης τουριστικής περιόδου. Η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση, ωστόσο αντίθετα αποτέλεσε το χειρότερο Αύγουστο των τελευταίων εννέα ετών.  

Συγκεκριμένα, στο τέλος του προηγούμενου μήνα, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,81% σε σχέση με τον Ιούλιο, ήτοι 54.371 άτομα. Παρά τις εν λόγω αρνητικές τιμές, οι συνολικά εγγραφόμενοι άνεργοι στην Ισπανία φθάνουν τους 3.065.804 εκατομμύρια, ο χαμηλότερος αριθμός ανέργων στο τέλος του Αυγούστου, τα τελευταία δέκα χρόνια.  

Αναφορικά με τους τομείς της οικονομίας, αύξηση των απασχολούμενων σημειώθηκε στον αγροτικό τομέα, καθώς η ανεργία μειώθηκε κατά 6.655 άτομα, ενώ μεγάλη αύξηση της ανεργίας παρατηρήθηκε στον τομέα των υπηρεσιών, δεδομένου ότι σημειώθηκαν 45.707 περισσότεροι άνεργοι από ότι τον Ιούλιο. Απεναντίας, ο τομέας της βιομηχανίας αύξησε τους ανέργους κατά 11.365 ενώ ο βιομηχανικός τομέας απασχόλησε 7.756 εργαζομένους λιγότερο. Επίσης, διαφορές παρατηρήθηκαν και στις διαφορετικές Κοινότητες της χώρας. Στη Μαδρίτη, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 2% σε σχέση με τον Ιούλιο αλλά ήτανε μειωμένος κατά 2,6% αναφορικά με τον ίδιο μήνα του 2017.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων