Τουρισμός: Ρεκόρ 10 εκατ. τουριστών στην Αττάλεια στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019

29-08-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα εκατομμύρια τουρίστες υποδέχθηκε η Αττάλεια από την 1η Ιανουαρίου έως τις 22 Αυγούστου, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για το δημοφιλές θέρετρο της Τουρκίας. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 17,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018 όταν υποδέχθηκε 8,6 εκατ. τουρίστες, Το 2017, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου φιλοξένησε 6,7 εκατομμύρια.

Οι τουρίστες στην Αττάλεια προέρχονται από 200 χώρες, με πρώτους τους Ρώσους και ακολουθούν οι Γερμανοί και οι Ουκρανοί.

Ο Ülkay Atmaca, επικεφαλής του Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων της Τουρκίας, χαιρέτισε το ρεκόρ αυτό, λέγοντας: «Στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε 16 εκατομμύρια τουρίστες φέτος».

"Δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο", είπε ο Ülkay Atmaca. "Εάν οι αφίξεις συνεχισθούν με τον τρέχοντα ρυθμό, ο στόχος είναι εφικτός. Όλα κινούνται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας".

Το 2018, όλη τη χρονιά, η Αττάλεια δέχθηκε περίπου 14 εκατ. τουρίστες.

Η τουριστική κίνηση ηταν ιδιαίτερα αυξημένη τον Αύγουστο και ανάλογη δυναμική αναμενει το τουρκικό θέρετρο και τον Σεπτέμβριο.

Τα τουριστικά έσοδα στο 8μηνο είναι ήδη αυξημένα κατά περίπου 10% και αυτό το ποσοστό αύξησης αναμένεται για όλο το 2019.

Τα τελευταία στοιχεία των τουριστικών μεγεθών στην Αττάλεια είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, δήλωσε  ο κ. Erkan Yağcı, πρόεδρος της Ένωσης Μεσογειακών Τουριστικών Ξενοδοχείων (AKTOB). "Ελπίζουμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν η τουριστική δραστηριότητα είναι παραδοσιακά ασθενέστερη", πρόσθεσε. Ο κ. Yağcı είναι επίσης πεπεισμένος ότι ο στόχος των 16 εκατομμυρίων τουριστών φέτος θα επιτευχθεί.

Ο Osman Ayık, επικεφαλής της τουρκικής Ένωσης Ξενοδόχων (TÜROFED), δήλωσε ότι τον Ιούλιο στην Αττάλεια υπήρχαν διαθέσιμες για τους τουρίστες 600.000 κλίνες στις τουριστικές εγκαταστάσεις στην Αττάλεια.

Τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού έδειξαν ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 ερισσότεροι από 18 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία σημειώνοντας αύξηση 13,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018.

Για όλο το 2019 η Τουρκία αναμένει περίπου 50 εκατ. τουρίστες και 35 δισ.δολάρια έσοδα. 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ