Πάνω από 100 εκατ. επιβάτες στα αεροδρόμια της Ισπανίας στο 5μηνο

25-07-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Ισπανίας για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου έφθασαν τους 100,6 εκατομμύρια επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 5,6%, έναντι του αντίστοιχου πενταμήνου το 2018.

Η Κοινότητα με τους περισσότερους τουρίστες για την ίδια περίοδο ήταν η Καταλονία (4,8 εκατομμύρια τουρίστες) και οι Κανάριες Νήσοι (4,7 εκατομμύρια τουρίστες).

Εξάλλου, η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia ήρθε πρώτη στην Ευρώπη και η τέταρτη στον κόσμο για το μήνα Μάιο όσον αφορά την τυπικότητα των πτήσεων της. Συγκεκριμένα, από τις 5.105 πτήσεις που πραγματοποίησε το Μάιο, το 88% αυτών έφθασαν την προβλεπόμενη ώρα στο προορισμό τους. Επίσης, η ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia Express, ήταν, για το μήνα Μάιο, η πιο τυπική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους παγκοσμίως. Τα δύο τρίτα των επιβατών της εν λόγω εταιρείας, ταξίδεψαν με αυτήν στη Μαδρίτη, προκειμένου να επιβιβαστούν σε διαφορετική πτήση, μακράς διάρκειας, της αεροπορικής Iberia. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία Aegean συνδέει, με νέα γραμμή, την Ibiza της Ισπανίας με την Αθήνα για το καλοκαίρι με δύο πτήσεις ανά εβδομάδα.

Στο μεταξύ, ο βρετανικός όμιλος τουρισμού Thomas Cook θα επενδύσει, τους επόμενους 12 μήνες, 40 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία στην Ισπανία.  Επίσης, ο γαλλικός όμιλος ξενοδοχείων B&B, θα ανοίξει το δέκατο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, στην Plaza Mayor, κεντρικό σημείο του ιστορικού κέντρου της πόλης.  

Τέλος, η μεγάλη ισπανική αλυσίδα ξενοδοχείων Paradores de Turismo, τους πρώτους πέντε μήνες είχε έσοδα 88,9 εκ. ευρώ, 3,6% περισσότερα από το εν λόγω διάστημα του 2018. 

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ