Πώς η Τουρκία θα προσεγγίσει Ρώσους τουρίστες με υψηλά εισοδήματα

09-04-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσους τουρίστες υψηλών εισοδημάτων, χωρίς να χάσει το μερίδιο που διαθέτει ήδη στις τουριστικές ροές από τη Ρωσία, σκοπεύει να προσελκύσει στο μέλλον η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, Mehmet Nuri Ersoy.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ο κ. Ersoy δήλωσε οτι ήδη αναπτύσσονται οι κατάλληλες υποδομές στη χώρα έτσι ώστε οι Ρώσοι τουρίστες αυτης της κατηγορίας να επιλέγουν την Τουρκία και όχι ευρωπαϊκές χώρες.

Επιπλέον, έχουν εισαχθεί τακτικές πτήσεις στα αεροδρόμια της Αττάλειας, της Αλικαρνασσού, της Σμύρνης και του Dalaman, δήλωσε.

Η Τουρκία δίνει μεγάλη έμφαση, τόνισε, στην ποιοτική τουριστική εκπαίδευση και ιδιαίτερα στην εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας από εργαζομένους στα ξενοδοχεία.

Επιπλέον, η χώρα στοχεύει στην ανατανομή των τουριστικών ροών από τη Ρωσία πέρα από τα γνωστά τουριστικά θέρετρα. Όπως δήλωσε ο τούρκος υπουργός, σημαντική αύξηση των Ρώσων τουριστών αναμένεται να κατευθυνθεί στα τουρκικά παράλια, κυρίως στην Αλικαρνασσό. Θα δημιουργηθούν δε νέες τουριστικές ζώνες κοντά στη Μερσίνη.

Παράλληλα, οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να αναδείξουν στο ταξιδιωτικό κοινό τις δυνατότητες της χώρας στον γαστρονομικό, τον συνεδριακό, τον ιατρικό και τον τουρισμό υγείας.

Από φέτος, δήλωσε ο κ. Ersoy, σκοπεύουμε να κατευθύνουμε τους τουρίστες σε διαφορετικούς προορισμούς ώστε να απολαμβάνουν τον πλούτο της γαστρονομικής κληρονομιάς μιας περιοχής.

Ενεργές είναι και οι προσπάθειες διεθνούς προώθησης της κουζίνας των τουρκικών παραλίων και των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας και της Κωσταντινούπολης.

διαβάστε ακόμα

Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP