Τουρισμός γκολφ: 2 δισ. ευρώ τα ετήσια έσοδα της Ισπανίας

06-03-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ισπανία για να παίξουν γκολφ, αποφέρουν στην ισπανική οικονομία άμεσα και έμμεσα έσοδα ύψους 2,07 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά στην πρόσφατη διεθνής έκθεση τουρισμού Fitur.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που δέχεται τους περισσότερους ξένους τουρίστες, των οποίων ο κύριος λόγος για ταξίδια είναι η ενασχόληση με το γκολφ, με πρώτη χώρα στην σχετική κατάταξη τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση Business Partners Golf, η συνολική συμβολή αυτού του αθλήματος μόνο στην ισπανική τουριστική βιομηχανία φθάνει τα 564 εκατ. ευρώ και έχει δημιουργήσει 11.068 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ η εκμετάλλευση ισπανικών γηπέδων αντιπροσωπεύει 470 εκατ. ευρώ των συνολικών εσόδων. Ο έγκριτος ισπανικός τουριστικός οργανισμός Exceltur εκτιμά ότι το 66% των ισπανικών γηπέδων γκολφ βελτίωσαν τα κέρδη τους κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

Δεδομένου ότι ο τουρίστας-παίκτης γκολφ ξοδεύει πέντε φορές περισσότερο από ότι ο παραδοσιακός τουρίστας κατά τις περιόδους αιχμής του τομέα αυτού στην Ισπανία, δηλαδή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Οκτώβριο, η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού ενδείκνυται για τη διαφοροποίηση της προσφοράς και της καταπολέμησης της εποχικότητας. Στην Ισπανία λειτουργούν, σήμερα, 380 γήπεδα γκολφ, εκ των οποίων μόνο το 10% ανήκουν στο δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, στην Αυτόνομη Κοινότητα της Βαλένθια λειτουργούν 33 γήπεδα γκολφ. Το προφίλ του μέσου παίκτη γκολφ στην Ισπανία είναι άντρας 60 ετών με μεσαίου επιπέδου εκπαίδευση, συνταξιούχος που κατάγεται συνήθως από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Γαλλία. Η μέση παραμονή του τουρίστα-παίκτη γκολφ είναι μία βδομάδα και η μέγιστη δαπάνη είναι 900 ευρώ ανά άτομο. Αυτή η αθλητική δραστηριότητα στον τομέα του γκολφ έχει πυροδοτήσει την κατασκευή περισσότερων γηπέδων, την ανάπτυξη των τουριστικών υπηρεσιών και ταξιδιών, καθώς και νέων προϊόντων, τα οποία βασίζονται σε βιώσιμα περιβαλλοντολογικά κριτήρια.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός