Στα 200 δισ. ευρώ τα τουριστικά έσοδα της Τουρκίας την τελευταία 10ετία

07-02-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Τα 200 δισ. ευρώ (μετατροπή από δολάρια) άγγιξαν τα τουριστικά έσοδα της Τουρκίας από τους ξένους επισκέπτες της την τελευταία 10ετία (2009-2018), σύμφωνα με την ανάλυση των σχετικών στατιστικών στοιχείων που δημοσιοποίησε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της γειτονικής χώρας.

Εντυπωσιακή ήταν η πορεία των τουριστικών εσόδων από τους ξένους επισκέπτες το 2018, καθώς ξεπέρασαν τα 21 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν και τα έσοδα των Τούρκων που μένουν στο εξωτερικό και επισκέφθηκαν πέρυσι τη χώρα τους για διακοπές έφθασαν τα 25,8 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο ποσοστών το 2018 τα τουριστικά έσοδα της γειτονικής χώρας αυξήθηκαν κατά 18,8% σε σχέση με το 2017. Ουσιαστικά, τα συνολικά τουριστικά έσοδα της Τουρκίας πέρυσι ήταν κατά περίπου 10 δισ. ευρώ υψηλότερα σε σχέση με τα τουριστικά έσοδα της Ελλάδας, η οποία συνυπολογίζει στα τουριστικά μεγέθη τις ταξιδιωτικές δαπάνες αλλά και τις αφίξεις των Ελλήνων που μένουν στο εξωτερικό.  Επίσης, υψηλότερα από την Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2018  και η μέση δαπάνη ανά ταξίδι στη γειτονική χώρα. Ειδικότερα, στην Τουρκία η μέση δαπάνη ανά ταξίδι έφθασε τα 540 ευρώ ενώ στην Ελλάδα εκτιμάται ότι και πέρυσι έπεσε κάτω από τα 500 ευρώ.

Αν διατηρηθεί η αυξητική πορεία των τουριστικών εσόδων της Τουρκίας το 2019 στους  ρυθμούς του 2018 τότε η γειτονική χώρα τη φετινή σεζόν θα πετύχει ρεκόρ όλων των εποχών. Η καλύτερη χρονιά,μέχρι τώρα, είναι το 2014 όταν τα έσοδα άγγιξαν τα 24,3 δισ. ευρώ. 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες