Τέλος εισόδου στους ημερήσιους επισκέπτες της Βενετίας από το Μάιο

06-02-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Από τον Μάιο ξεκινά η εφαρμογή του τέλους εισόδου για τους ημερήσιους τουρίστες στη Βενετία. Το τέλος ανέρχεται στα 3 ευρώ και θα αυξηθεί στα 6 ευρώ το επόμενο έτος. Σε περιόδους τουριστικής έξαρσης το τέλος θα φτάνει τα 10 ευρώ.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο τρόπος χρέωσης. Οι πελάτες των ξενοδοχείων εξαιρούνται από το τέλος, καθώς γι αυτούς ισχύει ο τουριστικός φόρος.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, δήλωσε ότι τα έσοδα θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του καθαρισμού των σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι ημερήσιοι ταξιδιώτες.

Η Βενετία, που αντιμετωπίζει έντονα το φαινόμενο του υπερ-τουρισμού, υποδέχεται κάθε χρόνο πάνω από 20 εκατ. τουρίστες. Οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονται τα τελευταία χρόνια από την ανεξέλεγκτη εισροή τουριστών (και από τα κρουαζιερόπλοια), που επηρεάζει την καθημερινότητά τους.

Πέρυσι τοποθετήθηκαν πύλες στα δύο σημεία εισόδου κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής, ώστε να ελεγχθεί η πρόσβαση προς την πλατεία του Αγίου Μάρκου και τη Γέφυρα του Ριάλτο. Εάν οι αριθμοί των επισκεπτών είναι πολύ υψηλοί, οι πύλες κλείνουν και επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εκείνους που έχουν κρατήσεις ξενοδοχείων ή κατέχουν δελτίο Venezia Unica, μια κάρτα που χρησιμοποιείται κυρίως από κατοίκους αλλά μπορεί να αγοραστεί για € 40 από οποιονδήποτε χρησιμοποιεί water bus.

Ο δήμαρχος ενέκρινε επίσης πρόστιμα ύψους 500 ευρώ για απρεπείς συμπεριφορές στο ιστορικό κέντρο (επίσκεψη αξιοθέατων με μαγιό, πικνικ σε δημόσιους χώρους, θορύβους κλπ).   

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι