400.000 θέσεις εργασίας θα στοιχίσει το άτακτο Brexit στην ΕΕ

04-02-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Τριακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Ην. Βασίλειο και 400.000 άλλες στην Ευρώπη μπορεί να κοστίσει ένα άτακτο Brexit σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC).

H συμβολή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ της Ευρώπης ανέρχεται σε 1,5 τρισ. ευρώ (10,3% του συνόλου) και ο τουρισμός στηρίζει 27,3 εκατ. θέσεις εργασίας (11,7% του συνόλου), αναφέρουν τα στοιχεία του WTTC.

Στο Ην. Βασίλειο η συμβολή του κλάδου στο ΑΕΠ ανέρχεται σε 213,8 δισ. λίρες (10,5%) και στηρίζει 4 εκατ. θέσεις εργασίας (11,6%).

Στην ανάλυση του WTTC αποτυπώνεται ο αντίκτυπος του κλάδου των ταξιδίων και τουρισμού την ερχόμενη δεκαετία, βάσει της πρόβλεψης για μείωση 7,7% της οικονομικής δραστηριότητες στο Ην. Βασίλειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σε αυτό το πλαίσιο, η μη συμφωνία για Brexit θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πάνω από 308.000 θέσεων εργασίας στο Ην. Βασίλειο και απώλειες 399.000 άλλων στην υπόλοιπη Ευρώπη. 

Αυτό ισοδυναμεί με απώλεια 18,6 δισ. λιρών από το ΑΕΠ της οικονομίας του Ην. Βασιλείου καθώς και με την απώλεια 22 δισ. λιρών στις οικονομίες των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.

Το WTTC τονίζει οτι είναι σημαντικό να συνεχίσει το Ην. Βασίλειο να έχει πρόσβαση στην Ενιαία Αγορά Αερομεταφορών, να διατηρηθεί η δυνατότητα για ταξίδια άνευ visa μεταξύ Ην. Βασιλείου και ΕΕ και να διασφαλιστεί η όσο το δυνατό πιο ομαλή μετακίνηση των ανθρώπων σε συνθήκες ασφάλειας.

Η κινητικότητρα του εμπορίου στους εργαζομένους στα ταξίδια και στον τουρισμό στην Ευρώπη και το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να συνεχισθεί, επισημαίνει το WTTC, και η συνεργασία σε θέματα ασφάλειας, για αποφυγή σκληρών ελέγχων στα σύνορα και καθυστερήσεων, είναι πρωταρχικής σημασίας.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι