Χρονιά ρεκόρ αναμένουν οι γερμανοί t.o’s για την Τουρκία

24-01-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή αύξηση στις κρατήσεις για Τουρκία καταγράφουν οι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ, αναμένοντας χρονιά-ρεκόρ το 2019 για τη χώρα μετά από μια χρονιά ισχυρής ανάκαμψης, που ήταν το 2018.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στο Βερολίνο, Hüseyin Gazi Cosan, εξέφρασε προσδοκίες για αριθμούς Γερμανών τουριστών φέτος που θα ξεπεράσουν το προηγούμενο υψηλό του 2015, φτάνοντας τα 5,6 εκατομμύρια.

Το 2018 μέχρι και το Νοέμβριο οι αφίξεις Γερμανών στην Τουρκία ανήλθαν σε 4,4 εκατ. και η εκτίμηση για το σύνολο της χρονιάς ήταν 4,5 εκατ., έναντι 3,6 εκατ. Γερμανώ τουριστών το 2017 και 3,9 εκατ. το 2016.

Οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2019 είναι εξαιρετικά ισχυρές με αύξηση 60% το Δεκέμβριο, σύμφωνα με την εταιρία κρατήσεων Traveltainment. Οι κρατήσεις για την Αττάλεια είχαν αύξηση 48% μετά από διψήφιες αυξήσεις το Νοέμβριο και τον Οκτώβριο.

Οι τουρ οπερέιτορ επιβεβαιώνουν την τάση αυτή, με την TUI να ανακοινώνει πρόσφατα οτι η Τουρκία βρίσκεται σε ταχεία ανάπτυξη καθώς οι κρατήσεις είναι αυξημένες σε τριψήφιο ποσοστό, καθιστώντας τη χώρα τον τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό του οργανισμού στη γερμανική αγορά.

Η Thomas Cook καταγράφει σημαντική άνοδο για Τουρκία, οι FTI και Schauinsland κάνουν λογο για ισχυρές επιδόσεις και ο Alltours για κρατήσεις άνω των προσδοκιών. 

Ο σπεσιαλίστας της Τουρκίας, Bentour, καταγράφει αύξηση 81% στις κρατήσεις, με «εξαιρετικά καλή ζήτηση» για διακοπές στη χώρα, ακόμη κι αν οι μέσες τιμές είναι αυξημένες κατά 15% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες