Ρωσικός τουρισμός: "Βροχή" προκρατήσεων για Τουρκία παρά την αύξηση των τιμών το 2019

22-01-19 | ΚΟΣΜΟΣ

Aμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των Ρώσων για ταξίδια στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2019, παρά την αύξηση τιμών στα πακέτα διακοπών στη χώρα, που κυμαίνεται από 5 έως 15%.

Για ορισμένους ρώσους τουρ οπερέιτορ μάλιστα, ο ρυθμός προκρατήσεων ήταν ακόμη υψηλότερος από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων, οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει την ετήσια αύξηση στις τιμές, επομένως δεν υπάρχει αρνητική εξέλιξη σε επίπεδο ζήτησης. 

Στον ANEX Tour η αύξηση τιμών τοποθετείται στο +10%, ωστόσο σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις τρέχουσες πωλήσεις, ο παράγοντας αυτός δεν επηρεάσε τη ζήτηση, ιδιαίτερα εφόσον οι εκπτώσεις σε ορισμένα τουρκικά ξενοδοχεία φθάνουν το 55%, τονίζει ο οργανισμός.

Στον Biblio-Globus, ο όγκος κρατήσεων για Τουρκία ξεπερνά κατά 35,3% τα επίπεδα της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Το βάθος πωλήσεων φέτος ξεπερνά τους 3 μήνες και πιθανολογείται οτι οι Ρώσοι σπεύδουν για κράτηση για να προλάβουν μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών στην Τουρκία. Προτιμούν δηλαδή να καταβάλλουν τώρα το κόστος των πακέτων του καλοκαιριού, εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές. Η εταιρία επισημαίνει οτι η αύξηση τιμών φέτος οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις πολύ καλές πληρότητες των ξενοδοχείων της Τουρκίας από επισκέπτες από ευρωπαϊκές αγορές.

Στην TUI εκτιμούν οτι η αύξηση τιμών θα είναι της τάξης του 10-15%. Ωστόσο η αύξηση αυτή δεν πιστεύουν οτι αποτελεί λόγο για να στραφεί η ζήτηση σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με τις κρατήσεις στην TUI, η Τουρκία είναι μέχρι στιγμής πρώτη στη ρωσική αγορά σε επίπεδο προκρατήσεων και ακολουθούν η Κύπρος, η Ισπανία και το Μαυροβούνιο.

Στην TEZ TOUR επιβεβαιώνουν οτι τα ξενοδοχεία της Τουρκίας έχουν καλή ζήτηση στη ρωσική αγορά, οτι οι εκπτώσεις την περίοδο των προκρατήσεων φθάνουν το 50% και οτι οι Ρώσοι δεν αναζητούν εναλλακτικό προορισμό και δεν αναβάλλουν τα ταξίδια τους λόγω της αύξησης τιμών. 

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές