Πώς η Turkish Airlines θα φέρει τουρισμό όλο το χρόνο στην Τουρκία

13-11-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Συμβόλαιο συνεργασίας με την Turkish Airlines υπέγραψε το υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας, που περιλαμβάνει νέες πτήσεις προς σε Μεσογειακούς προορισμούς, με στόχο την προσέλκυση τουριστών καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Στόχος είναι να εισαχθούν προγραμματισμένες πτήσεις για την ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα καθόλη τη διάρκεια του έτους και να τονωθεί ο τουρισμός πολυτελείας.

Όπως εξήγησε ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού, Mehmet Ersoy –δεν προέρχεται από την Πολιτική αλλά από την ξενοδοχειακή βιομηχανία- αυτή τη στιγμή υπάρχει υπερβολική εξάρτηση από τα τσάρτερ στην Αττάλεια και η πρωτοβουλία αποτελεί έναν τρόπο για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, προσθέτοντας νέες συνδέσεις με τη Γερμανία.

Ήδη, πολλά ξενοδοχεία της Τουρκίας απευθύνονται αποκλειστικά σε τουρίστες υψηλών εισοδημάτων που αναζητούν πολυτελείς διακοπές, οι οποίοι, όπως τόνισε ο κ. Ersoy, δεν επιθυμούν να ταξιδεύουν με τσάρτερ αλλά σε business class προγραμματισμένων πτήσεων. 

Η νέα στρατηγική ευθυγραμμίζεται επίσης με τους στόχους της τουρκικής κυβέρνησης περί αύξησης του μέσου εσόδων ανά τουρίστα τα ερχόμενα χρόνια. Σήμερα, όπως είπε ο Τούρκος υπουργός, τα έσοδα αυτά διαμορφώνονται σε 650 δολάρια ανά επισκέπτη τα οποία φιλοδοξεί να ανέβουν σε 1.000 δολάρια μέσα σε μια πενταετία, με διεύρυνση των ποιοτικών ξενοδοχείων και αύξηση του χρόνου των διακοπών. Για παράδειγμα, οι Γερμανοί επισκέπτες μένουν κατά μέσο όρο 9,8 βραδιές στην Τουρκία, ενώ ο μέσος όρος του συνόλου των επισκεπτών από διεθνείς αγορές δεν ξεπερνά τις 6,3 διανυκτερεύσεις.

Μεγάλο ζήτημα σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον κ. Ersoy, είναι η ποιότητα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της χώρας, και στόχος θα πρέπει να είναι οι επενδύσεις στις υπάρχουσες υποδομές και η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ο ίδιος ο υπουργός, ιδιοκτήτης της Voyage hotels και των εμβηματικών Maxx Royal Belek και Maxx Royal Kemer, έθεσε νέα πρότυπα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Τουρκίας.

Ως μέσο για την αναβάθμιση της ποιότητας φιλοξενίας, το 2019 θα ξεκινήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους διευθυντές ξενοδοχείων, ενώ θα είναι υποχρεωτική η γνώση τουλάχιστον 2 ξένων γλωσσών από τους εργαζομένους νεαρής ηλικίας.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ