Σπάει όλα τα ρεκόρ ο τουρκικός τουρισμός στο 9μηνο

05-11-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακή πορεία διαγράφει ο τουρκικός τουρισμός το 2018, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.

Οι αφίξεις ξένων τουριστών στη Τουρκία για το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 28,7% ξεπερνώντας τα 31,8 εκατ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι αφίξεις των Ρώσων, των Γερμανών και των Βρετανών τουριστών για το 9μηνο ξεπέρασαν τα 10 εκατ.

Πέρυσι για όλο το έτος οι συνολικές αφίξεις ξένων τουριστών έφθασαν τα 32,4 εκατ. Να σημειωθεί ότι αν περιληφθούν και οι Τούρκοι που διαμένουν στο εξωτερικό και επισκέπτονται για διακοπές τη Τουρκία οι συνολικές διεθνείς αφίξεις στη γειτονική χώρα για το 9μηνο ξεπέρασαν τα 37 εκατ.

Σε επίπεδο βασικών αγορών για το 9μηνο οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών αυξήθηκαν κατά 24,2% ξεπερνώντας τα 5,1 εκατ. οι αφίξεις των Βρετανών αυξήθηκαν κατά 35,4% αγγίζοντας τα 1,9 εκατ. οι αφίξεις των Γερμανών αυξήθηκαν κατά 22% ξεπερνώντας τα 3,5 εκατ. οι αφίξεις των Ολλανδών αυξήθηκαν κατά 28% φθάνοντας τις 846.836, οι αφίξεις των Πολωνών αυξήθηκαν κατά 125,4% φθάνοντας τις 573.650.

Εντυπωσιακή πορεία διαγράφουν και τα τουριστικά έσοδα στη Τουρκία. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας της Στατιστικής Υπηρεσίας και της Κεντρικής Τράπεζας της γειτονικής χώρας τα τουριστικά έσοδα από τους ξένους τουρίστες αυξήθηκαν κατά 20,3% για το 9μηνο αγγίζοντας τα 18,7 δισ. Δολ. Αν περιληφθούν και οι εισπράξεις από τους Τούρκους που επισκέφθηκαν τη γειτονική χώρα τότε τα τουριστικά έσοδα αγγίζουν τα 23 δισ. Δολ.

ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google