Ρεκόρ εσόδων πέτυχε ο τουρισμός της Ισπανίας το 9μηνο

05-11-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ρεκόρ εσόδων πέτυχε ο τουρισμός της Ισπανίας το 9μηνο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η χώρα.

Ο ισπανικός τουρισμός, έπειτα από μία σειρά ετών, κατάφερε έως και τον Σεπτέμβριο φέτος -παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις - να κινηθεί εκ νέου ανοδικά σε επίπεδο εσόδων και να διατηρήσει τα κεκτημένα της περυσινής χρονιάς σε επίπεδο διεθνών αφίξεων.

Τα συνολικά έσοδα για τον τουρισμό της Ισπανίας από τους ξένους τουρίστες για το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν κατά 2,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι φθάνοντας σε 71,77 δισ. ευρώ.

Οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Βρετανών στην Ισπανία διαμορφώθηκαν στο 9μηνο στα 14,6 δισ. ευρώ, των Γερμανών τα 9,5 δισ. ευρώ και των Γάλλων στα 6,2 δισ. ευρώ. Τον Σεπτέμβριο τα έσοδα για τον τουρισμό της Ισπανίας αυξήθηκαν κατά 0,7% ξεπερνώντας τα 9,5 δισ. ευρώ. Τον ίδιο μήνα η μέση δαπάνη ανά τουρίστα αυξήθηκε κατά 0,2% φθάνοντας τα 1.069 ευρώ, Επίσης, η μέση ημερήσια δαπάνη αυξήθηκε κατά 3%, φθάνοντας σε 147 ευρώ.

Οι αφίξεις ξένων τουριστών για το 9μηνο παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ξεπερνώντας τα 66,2 εκατ. Στο διάστημα αυτό επισκέφθηκαν την Ισπανία περί τα 15 εκατ. Βρετανοί τουρίστες, 9 εκατ. Γερμανοί τουρίστες και 9,4 εκατ. Γάλλοι τουρίστες. Τον Σεπτέμβριο οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι φθάνοντας τα 8,9 εκατ.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα