Σπάει τα ρεκόρ τουριστικών εσόδων το Ηνωμένο Βασίλειο

14-02-14 | ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ τουριστικών εσόδων από ξένους τουρίστες κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο το δωδεκάμηνο του 2013, καταγράφοντας έσοδα ύψους 21 δισ. λιρών, 13% περισσότερα έναντι του 2012. Αύξηση 6% παρατηρήθηκε και στον αριθμό των ξένων τουριστών, οι οποίοι το 2013 ήταν 32,89 εκατ. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα εισερχόμενου τουρισμού που καταγράφηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 στο Ηνωμένο Βασίλειο τα οποία επεξεργάστηκε η βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τα τουριστικά έσοδα από τον εισερχόμενο τουρισμό διαμορφώθηκαν σε πρωτοφανή για τη χώρα επίπεδα, σπάζοντας, πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας, το φράγμα των 20 δισ. λιρών. Το έτος 2012, τα αντίστοιχα έσοδα είχαν διαμορφωθεί σε μόλις 18.64 δισ. λίρες.

Όσον αφορά τους ξένους τουρίστες, ο αριθμός τους ξεπερνά το ρεκόρ του 2007, οπότε στη χώρα είχαν καταγραφεί 32,78 εκατ. τουρίστες. 

Τα ταξίδια για λόγους αναψυχής διαμορφώθηκαν επίσης σε επίπεδα 7% επάνω έναντι του 2012 και 6% επάνω έναντι του 2011, έτος κατά το οποίο είχε σημειωθεί το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ στην αύξηση των ταξιδίων αυτών. Όμως και τα επαγγελματικά ταξίδια σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ και τα αντίστοιχα για λόγους επίσκεψης σε φιλικά ή οικογενειακά πρόσωπα στη χώρα αυξήθηκαν κατά 5%.

Ο βρετανικός οργανισμός τουρισμού VisitBritain αποδίδει τα αυξημένα τουριστικά μεγέθη που σημείωσε η χώρα το 2013 στην επιτυχημένη καμπάνια προβολής της που τιτλοφορείται “GREAT Britain”.

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour