Έξι δυσάρεστες εμπειρίες σε ταξίδια

30-10-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο τουρισμός και ο νόμος του Μέρφυ - 6 άτυχες εμπειρίες σε ταξίδια

Το ταξίδι είναι ένα γεγονός χαράς, ανανέωσης, διασκέδασης. Κανείς δεν θέλει να πάει κάτι στραβά. Υπάρχουν όμως και οι ατυχείς στιγμές. Ή, όπως λέει ο νόμος του Μέρφυ, «αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει». Και ο τουρισμός δεν μπορεί να εξαιρεθεί από αυτό. Ακόμα και οι πιο έμπειροι ταξιδιώτες, έχουν να διηγηθούν πολλά ατυχή περιστατικά. Συλλέξαμε μερικά από αυτά, όπως τα περιέγραψαν στο Quora ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, για να πάρετε τα μέτρα σας...

Που είναι η βαλίτσα;

Τουρισμός σημαίνει βαλίτσα. Χωρίς αυτή, δεν πηγαίνει κανείς πουθενά. Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από την απώλειά της. Έστω κι αν αγνοείται η τύχη της για λίγες ώρες, μπορεί να δημιουργήσει αρκετά άβολες καταστάσεις. Ακολουθεί προσωπική εμπειρία: Σε ένα ταξίδι μου στο Τορίνο, με ενδοιάμεσο σταθμό τη Φρανκφούρτη, η βαλίτσα μου δεν κατάφερε να με ακολουθήσει στην αλλαγή αεροπλάνου και έμεινε στο γερμανικό αεροδρόμιο. Το αποτέλεσμα ήταν να εμφανιστώ το βράδυ στην επίσημη δεξίωση της εταιρείας που με είχε καλέσει με τζιν και αθλητικά ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν κουστουμαρισμένοι... Αφήστε που πέρασα ώρες στο τηλέφωνο με τις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι να εντοπιστεί η χαμένη αποσκευή.

Σκεφτείτε να φτάσετε σε έναν προορισμό χωρίς τη βαλίτσα σας και να μην έχετε μαζί σας έξτρα ρούχα και εσώρουχα για να αλλάξετε, ούτε καν οδοντόβουρτσα να φρεσκαριστείτε... Υπάρχουν ωστόσο ξενοδοχεία που έχουν προβλέψει να βοηθούν τους άτυχους ταξιδιώτες, παρέχοντάς τους δωρεάν είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και δωρεάν πλύσιμο στα ρούχα τους. Αλλιώς καλά θα κάνετε να έχετε στην χειραποσκευή σας τα απολύτως απαραίτητα. 

Χαμένος στη Βενετία

Ο νεαρός αφηγητής αποφασίζει να επισκεφθεί την Βενετία. Αν και ο τουρισμός και τα ταξίδια είναι το «φόρτε» του, η αναποδιά αυτή την φορά τον περίμενε στη γωνία. Κλείνει δωμάτιο μέσω Airbnb και δίνει συγκεκριμένο ραντεβού με τον ιδιοκτήτη προκειμένου να τον οδηγήσει στο σπίτι, μια και φτάνει το βράδυ. Μόνο που όταν ο ταξιδιώτης φτάνει στο ραντεβού, δεν τον περιμένει κανείς. Σε ένα σημείο της πόλης που είναι εντελώς έρημο μετά τις 10 το βράδυ, και χωρίς σήμα στο κινητό του, δεν έχει τρόπο να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη.  Όταν μετά από αρκετό περπάτημα βρίσκει μια πιτσαρία με δωρεάν wi-fi, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον οικοδεσπότη του, αλλά μάταια.

Επιχειρεί να βρει μόνος του το σπίτι, όμως η διεύθυνση που αναγράφεται στην πλατφόρμα έχει μια μικρή ασάφεια ενώ σε κανένα από τα πιθανά κτίρια της διεύθυνσης δεν υπάρχει το αντίστοιχο όνομα στο κουδούνι. Απελπισμένος αρχίζει να φωνάζει το όνομα του οικοδεσπότη και αφού ξύπνησε όλη τη γειτονιά, ένας ηλικιωμένος αγουροξυπνημένος κύριος τον υποδέχτηκε με χιλιάδες συγγνώμες εξηγώντας του ότι είναι ο πατέρας του ιδιοκτήτη, ο οποίος έπρεπε επειγόντως να φύγει εκτός πόλης και ξέχασε να ενημερώσει τον πατέρα ότι περίμεναν φιλοξενούμενο. Μετά από μια κακή κριτική στην πλατφόρμα και έναν ξεκούραστο ύπνο, ευτυχώς το υπόλοιπο ταξίδι κύλησε χωρίς προβλήματα. 

Λατίνος εραστής

Ένα 29χρονο κορίτσι περιγράφει την εμπειρία της στη Βραζιλία. Ήταν στο σταθμό λεωφορείων στο Σαλβαδόρ όταν συνειδητοποίησε ότι στα χέρια της είχε μόνο την απόδειξη πληρωμής του εισιτηρίου της ενώ η έκδοση του εισιτηρίου θα πρέπει να γίνει σε διαφορετικό κτίριο του σταθμού. Προσφέρθηκε να την συνοδεύσει ένας υπήλληλος και αφού εξέδωσαν το εισιτήριό της, ο υπάλληλος –κρατώντας ο ίδιος στα χέρια του το εισιτήριό της- διάλεξε διαφορετική διαδρομή για να επιστρέψουν στο λεωφορείο. Βρέθηκαν σε ένα σκοτεινό και άδειο σημείο του σταθμού, όπου ο υπάλληλος προσπάθησε να την φιλήσει, χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η κοπέλα αποδείχτηκε ότι ήταν αρκετά τυχερή αφού απέφυγε τα χειρότερα όταν κατάφερε να του κάνει σαφές ότι δεν επιθυμούσε να ενδώσει στις ορέξεις του... Ο τουρισμός έχει και τις επικίνδυνες στιγμές του!

Ταξίδι στο... νοσοκομείο

Ένας νεαρός Νορβηγός σπουδάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και μαζί με τους φίλους αποφασίζουν να περάσουν ένα σαββατοκύριακο στο Άμστερνταμ, δοκιμάζοντας τα... «αξιοθέατα» της πόλης. Φτάνοντας με λεωφορείο στην Ολλανδική πρωτεύουσα, ο νεαρός Νορβηγός αισθάνεται πολύ άσχημα και δηλώνει στους φίλους του ότι θα μείνει στο ξενοδοχείο γιατί νιώθει έναν πολύ έντονο πόνο στο πόδι. Οι φίλοι του δεν δίνουν πολύ σημασία και φεύγουν, εκείνος μένει στο δωμάτιο, νιώθει όλο και χειρότερα και ανεβάζει πυρετό.

Την επόμενη ημέρα πια, και αφού οι φίλοι του είναι εντελώς απορροφημένοι με τα «αξιοθέατα» του Άμστερνταμ, αποφασίζει να πάει σε νοσοκομείο, όπου ο γιατρός του είπε πως μια μικρή φουσκάλα που είχε στο πόδι (ένα ζευγάρι καινούρια παπούτσια δημιούργησαν πληγή) κατέληξε σε μόλυνση σε ολόκληρο το πόδι, η οποία θα μπορούσε να συνεχίσει και να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο. Τις επόμενες 4 ημέρες τις πέρασε στο νοσοκομείο, ακίνητος και με ισχυρά αντιβιοτικά, οι «συμπονετικοί» φίλοι του επέστρεψαν σπίτι τους και η Νορβηγίδα μάνα αναγκάστηκε να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για Άμστερνταμ.

Συνεπιβάτης να σου πετύχει

Ένας ταξιδιώτης από το Λος Άντζελες προς την Ντόχα, φτάνει στη θέση του στο αεροπλάνο και βλέπει ότι κάθεται μια μεσήλικη κυρία. Της απευθύνθηκε ευγενικά, όμως όταν η κυρία συνειδητοποίησε ότι η δική της θέση ήταν η μεσαία και όχι στο διάδρομο, έγινε αγενής μαζί του και του φώναζε ότι δεν μπορεί να κάτσει στη μέση γιατί πονούν τα πόδια της. Επενέβησαν οι αεροσυνοδοί, οι οποίες φυσικά ζήτησαν από την κυρία να καθίσει στη θέση που αναγραφόταν στο εισιτήριό της. Εκείνη θυμωμένη, αρπάζει τα ακουστικά από το κάθισμα του διαδρόμου, λέγοντας ότι είναι δικά της και μόνο όταν συνειδητοποίησε ότι είχε κάτσει πάνω στα δικά της, τα έδωσε στον συνεπιβάτη της. 16 ώρες πτήσης με νεύρα. Μη σου τύχει...

Το Σκωτσέζικο «τέρας» της ατυχίας

Ένας νεαρός αμερικανός που σπουδάζει στο Λονδίνο αποφασίζει με τους φίλους του να αφιερώσουν το τελευταίο σαββατοκύριακο της σχολικής χρονιάς στην Σκωτία. Αφού πέρασαν την πρώτη ημέρα στο πανέμορφο Εδιμβούργο, συνέχισαν το ταξίδι τους στο το νησί Σκάι, όπου περιηγήθηκαν σε εντυπωσιακά κάστρα και περπάτησαν σε καταπράσινους λόφους. Δυστυχώς όμως ο νεαρός αμερικανός, μη φορώντας τα πιο κατάλληλα παπούτσια για hiking, γλίστρησε στο γεμάτο υγρασία χορτάρι της Σκωτσέζικης εξοχής, και δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει. Μετά από δύο ώρες αναμονής στην εξοχή προκειμένου να φτάσουν εκεί οι πρώτοι νοσηλευτές και άλλες δύο ώρες που περίμεναν τους επόμενους νοσηλευτές προκειμένου όλοι μαζί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο του νησιού (μια και το ατύχημα έγινε σε δύσβατο σημείο), η γνωμάτευση δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντική: το αριστερό γόνατο είχε σπάσει και χρειαζόταν εγχείριση. Αφού επρόκειτο για το αριστερό πόδι, και δεδομένου ότι δεν πονούσε και άρα δεν είχε πάρει φάρμακα, αποφάσισε να οδηγήσει πίσω στο Λονδίνο προκειμένου να δεχτεί εκεί την ιατρική βοήθεια. Μπήκαν στο αυτοκίνητο λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Στο δρόμο, και μόλις μια ώρα αφότου η παρέα είχε αναχωρήσει, ένα τεράστιο ελάφι βρέθηκε μπροστά τους και μη μπορώντας να το αποφύγουν κατέληξαν σε ένα χαντάκι, με κατεστραμμένο αυτοκίνητο. Κάλεσαν βοήθεια και οι πρώτοι που έφτασαν εκεί ήταν οι νοσηλευτές που είχαν φροντίσει τον νεαρό 12 ώρες νωρίτερα! Το πρόβλημα ήταν ότι τους επέστρεψαν πίσω στο Σκάι... Μετά από αναμονή ενός τρένου που δεν πέρασε ποτέ, πήραν το λεωφορείο για τον Ινβερνές, το τρένο για τη Γλασκώβη, για να φτάσουν στο Λονδίνο την επόμενη τα μεσάνυχτα. Το μόνο καλό ήταν ότι στο αεροπορικό ταξίδι επιστροφής του νεαρού άτυχου ταξιδιώτη προς τις ΗΠΑ -όπου έκανε τελικά την εγχείριση- η εταιρεία αναβάθμισε το εισιτήριό του σε Business Class. Πάντως συνεχίζει να θεωρεί τη Σκωτία ως ένα από τα πιο αγαπημένα του μέρη για ταξίδι και δηλώνει ότι θέλει πολύ να επιστρέψει εκεί μια ημέρα. 

Ζήτω ο τουρισμός! Κάτω ο νόμος του Μέρφυ!

 

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη