Ιαπωνία: Έρευνα για τις επιπτώσεις από τον υπερ-τουρισμό

17-10-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Την πρώτη έρευνα για τον υπερτουρισμό ξεκινά η Ιαπωνία σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αρνητικές συνέπειές του στους προορισμούς, όπως ο θόρυβος και η κίνηση στους δρόμους, τα οποία εμποδίζουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων, όπως αναφέρουν οι αρχές.

Η τουριστική αρχή της Ιαπωνίας σκοπεύει να συγκεντρώσει τα στοιχεία μέχρι το τέλος Μαρτίου, βάσει έρευνας στους δήμους μεγάλων τουριστικών προορισμών και θα διερευνήσει τρόπους για τη δημιουργία περιβάλλοντος στο οποίο θα συνυπάρχουν οι κάτοικοι και ο αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών. 

Έχουν ήδη αποσταλεί ερωτηματολόγια σε 50 τοπικές αρχές ενώ θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για συλλογή απαντήσεων από άλλες 150 μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Οι προορισμοί που παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του υπερτουρισμού την υψηλή σεζόν είναι το Κιότο και το Kamakura, ιδιαίτερα σε επίπεδο κίνησης στους δρόμους, ενώ και στις γειτονιές με ενοικιαζόμενα σπίτια υπάρχουν παράπονα για θόρυβο και σκουπίδια.

Εκτός από αυτά, οι Δήμοι αναφέρουν παράνομη στάθμευση στο χωριό Shirakawa – ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά – και πρόσβαση πολλών τουριστών σε σημείο φυσικής ομορφιάς της πόλης Biei.

Η Ιαπωνία έφθασε τα 21,3 εκατ. τουρίστες το 8μηνο του 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 12,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 ενώ η πρόβλεψη για το σύνολο της τρέχουσας χρονιάς ανεβαίνει στα 30 εκατ. τουριστών, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ. Στόχος της Ιαπωνίας είναι να ανεβάσει τον αριθμό αυτό σε 40 εκατ. μέχρι το 2020 και σε 60 εκατ. μέχρι το 2030.

διαβάστε ακόμα

Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων
Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024
Δωρεά της ΤΕΜΕΣ για μελέτη ανάδειξης της ανατολικής πλευράς της νήσου Σφακτηρίας
Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;