Τουρκικός τουρισμός: Εφικτό το ρεκόρ Γερμανών τουριστών το 2019

04-10-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Μετά την ισχυρή ανάκαμψη φέτος στη γερμανική αγορά, η Τουρκία μπορεί να προσβλέπει σε ένα ακόμη καλύτερο 2019 σε αυτήν την αγορά, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στο πρόσφατο FVW workshop στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα. Το workshop παρακολούθησαν περίπου 200 Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες και Τούρκοι ξενοδόχοι και άλλοι τουριστικοί επιχειρηματίες.

Φέτος υπολογίζεται ότι περίπου 4,5 έως 5 εκατ. Γερμανοί θα επισκεφθούν την Τουρκία, όπως είπε ο Songül Göktas-Rosati, επικεφαλής του Öger Tours. Ο αριθμός υπολείπεται των 5,6 εκατ. Γερμανών τουριστών στην Τουρκία το 2015, που ήταν η καλύτερη χρονιά για τον τουρκικό τουρισμό, αλλά είναι εξαιρετικά καλύτερος από πέρυσι όταν πήγαν 3,6 εκατ. Γερμανοί.

"Οι τουρίστες που μεταπήδησαν σε άλλους προορισμούς όπως η Ισπανία τα τελευταία χρόνια επιστρέφουν επειδή σαφώς δεν βρήκαν την ίδια ποιότητα διακοπών", τόνισε ο Kaan Kavaloglu, αντιπρόεδρος της περιφερειακής ένωσης ξενοδοχείων στην Αττάλεια.

Οι Τούρκοι ξενοδόχοι πέτυχαν αύξησαν τιμών σε ευρώ για την επόμενη χρονιά, προσπαθώντας να καλύψουν τις μεγάλες εκπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό ότι οι ξενοδόχοι ελπίζουν ότι τα υψηλότερα έσοδα από το ευρώ σε συνδυασμό με την πτώση της ισοτιμίας της λίρας κατά 40% φέτος, θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν τον ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό και το υψηλότερο τοπικό κόστος για τους μισθούς, την ενέργεια και την τροφοδοσία.

Από την πλευρά τους, οι γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες ελπίζουν ότι θα περιορίσουν τις συνολικές αυξήσεις των τιμών για διακοπές στην Τουρκία χάρη στις σταθερές τιμές πτήσεων. Για παράδειγμα, ο διευθυντής πωλήσεων της Sun Express, Peter Glade, ανέφερε ότι η τουρκογερμανική εταιρεία αναψυχής σχεδιάζει να αυξήσει τη χωρητικότητά της για το καλοκαίρι του 2019, όμως οι τιμές  θα παραμείνουν ως επί το πλείστον σταθερές παρά την αύξηση του κόστους των καυσίμων κατά 50 εκατ. ευρώ. Η TUIfly, η Corendon και η Germania σχεδιάζουν επίσης να επεκτείνουν την ικανότητα της Τουρκίας για το επόμενο καλοκαίρι.

Οι Γερμανοί πράκτορες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το ρεκόρ του 2015 να επανληφθεί το 2019. Πολύ καλά, επίσης, κινούνται οι κρατήσεις για το χειμώνα στην Τουρκία.

Η Κωνσταντινούπολη υστερεί

Αντίθετα, η ζήτηση για την Κωνσταντινούπολη, που ήταν ο καυτός προορισμός το 2015, παραμένει χαμηλή. Πέρυσι υποδέχθηκε 10,8 εκατ. τουρίστες, έναντι 12,4 εκατ. το 2015. Το 2017 πήγαν 900.000 Γερμανοί. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης Sekib Avdagic, ο στόχος είναι η προσέλκυση 3 εκατ. Γερμανών στην Πόλη. Η υποτίμηση της λίρας καθιστά ελκυστικά τα ψώνια στην Κωνσταντινούπολη και αυτός είναι ένας παράγοντας για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών στην Κωνσταντινούπολη.

Οι σπεσιαλίστες στη γερμανική αγορά τουρ οπερέιτορ Öger Tours και Bentour σκοπεύουν να εκδώσουν ειδικά φυλλάδια για την Κωνσταντινούπολη. "Η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν ποτέ τόσο φτηνή. Δεν χρειάζεται να το κρύψουμε", δήλωσε ο επικεφαλής του Bentour, Deniz Ugur.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια