Μαγιόρκα: Το 60% των κατοίκων θέλουν λιγότερους τουρίστες

28-09-18 | ΚΟΣΜΟΣ

To 60% των κατοίκων της Μαγιόρκα τάσσεται υπερ του περιορισμού του αριθμού των τουριστών στον προορισμό, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Gadeso.

Έξι στους 10 κατοίκους συμφωνούν ότι τα νησιά των Βαλεαρίδων δε μπορούν να φιλοξενήσουν άλλους τουρίστες και ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι βιώσιμη καθώς περισσότεροι τουρίστες δε σημαίνει και περισσότερος πλούτος.

Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού στο νησί νιώθουν έντονα ότι ζουν σε μια περιοχή με συνωστισμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε σύγκριση με πέρυσι, αυτή η αίσθηση εμφανίζεται ισχυρότερη κατά μία ποσοστιαία μονάδα, και είναι ιδιαίτερα αισθητή στις παραλίες και στο οδικό δίκτυο (76%) καθώς και στην κυκλοφοριακή κίνηση και το παρκάρισμα (75%).

Το 38% των κατοίκων μιλούν για υπερφόρτωση των δημόσιων υπηρεσιών και το 28% θεωρεί ότι τα εστιατόρια και τα καφέ είναι ασφυκτικά γεμάτα με κόσμο.

Το 40% τίθενται κατά της εισαγωγής περιορισμών στον τουρισμό, κατά κύριο λόγο επειδή ο υπερ-τουρισμός είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αυτορυθμιστεί. 

Το 63% όμως συμφωνεί με την αύξηση του τουριστικού φόρου την υψηλή σεζόν, τέσσερις στους 10 πιστεύουν ότι το μέτρο αυτό ανακουφίζει τον αρνητικό αντίκτυπο του τουρισμού και το 23% ότι ο τουριστικός φόρο συμβάλλει στον περιορισμό του αποκαλούμενου ως «φθηνού τουρισμού».

Το 55% εξ όσων θεωρούν την αύξηση του τουριστικού φόρου λανθασμένη, εκφράζουν φόβους για τις αρνητικές συνέπειες του τουρισμού. 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες