Vision 2030: Το πιο φιλόδοξο σχέδιο στην ιστορία του αιγυπτιακού τουρισμού

19-09-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Το πιο φιλόδοξο πλάνο στην τουριστική ιστορία της, το Vision 2030, κατάρτισε η Αίγυπτος. Ο προϋπολογισμός για την υλοποίησή του υπολογίζεται σε 45 δισ. δολάρια και περιλαμβάνει την καθιέρωση 6 νέων τουριστικών προορισμών μετά την επέκταση της Διώρυγας του Σουέζ.

Πρόκειται για ένα σύνθετο πρότζεκτ με τη δημιουργία προορισμών στις Μεσογειακές ακτές και στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία νέας πόλης που θα θυμίζει το Κάιρο, 50 χλμ. από την πρωτεύουσα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας σε επιφάνεια 700 τ.χλμ. 

Η πόλη θα έχει γραφεία, οικιστικές υποδομές για 5 εκατ. κατοίκους, ξενοδοχεία, εκθεσιακό κέντρο για 3.000 άτομα, 2.000 σχολεία, 1.000 τζαμιά, το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής στην ήπειρο και σύγχρονο οδικό δίκτυο 2.200 χλμ.

Το νέο πλάνο ανακοινώθηκε από το Μεσογειακό Ινστιτούτο για την Ασία και την Αφρική, Ismaa, και παρουσιάσθηκε στην Πρεσβεία της Αιγύπτου στη Ρώμη.

Προβλέπεται η ανάπτυξη των βορειοδυτικών ακτών με τη δημιουργία της Πόλης του Ξύλου, η οποία θα γίνει η πρωτεύουσα των επίπλων για τους Αιγύπτιους και της Πόλης του Δέρματος. 

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση εχει ανακοινώσει σειρά πρωτοβουλιών για προσφορά κινήτρων σε διεθνείς εταιρίες και επιχειρηματίες οι οποίοι επιθυμούν να συνεργασθούν στο πρότζεκτ και η Ιταλία είναι ένας από τους πρώτους εμπορικούς συνεργάτες, δήλωσε ο αιγύπτιος Πρέσβης στην Ιταλία, Hisham Badr.

Μέχρι στιγμής 30 ιταλικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις.

Από τους τουριστικούς προορισμούς που θα εμπλουτίσουν την προσφορά της χώρας μετά τις επενδύσεις, ξεχωρίζει το New El Alamein City στις βόρειες ακτές της Μεσογείου και το Al Galala City βόρεια της Ερυθράς Θάλασσας, στο οποίο θα κατασκευασθούν 2 πολυτελή ξενοδοχεία, ένα resort, ένα water park και μια μαρίνα για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού.

Η Αίγυπτος, με 17 γήπεδα γκολφ και 22 σπα, αποτελεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, τη χώρα της Αφρικής με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τουριστικών αφίξεων το 2017 (4,7 εκατ. διεθνείς επισκέπτες, +54%, και 52 εκατ. διανυκτερεύσεις, +171%).

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»