Κίνα, η νέα τουριστική υπερδύναμη στον κόσμο

29-01-14 | ΚΟΣΜΟΣ

Στη μεγαλύτερη αγορά τουριστικών ροών σε όλο τον κόσμο αναδεικνύεται η Κίνα. Περί τα 95 εκατ. Κινέζοι ταξίδεψαν σε χώρες του εξωτερικού σε όλη τη διάρκεια του 2013, σπάζοντας το ρεκόρ εξερχόμενου τουρισμού που σημείωσε η χώρα το 2012 κατά 14 ολόκληρα εκατομμύρια ταξιδιωτών.

Μάλιστα, υπάρχουν εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός του εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού της χώρας, πρόκειται φέτος να ξεπεράσει τα 100 εκατ.

Σύμφωνα με το Κέντρο Τουριστικών Ερευνών της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, οι κινέζοι τουρίστες, από το 2012 κι έπειτα, σημειώνουν τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη στον κόσμο. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις ταξιδιωτικές τους δαπάνες, το 2012 ξεπέρασαν τους γερμανούς και αμερικανους τουρίστες, ξοδεύοντας συνολικά 102 δισ. δολάρια σε χώρες του εξωτερικού, δηλαδή 40% περισσότερα σε σχέση με το 2011. Οι κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν κατά μέσο όρο 7,1 δολάρια ανά άτομο κατά τα ταξίδια τους στις ΗΠΑ το 2011, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος δαπάνης τουριστών που προσελκύουν οι ΗΠΑ είναι 2,4 δολάρια ανά άτομο.

Με αυτά τα δεδομένα, οι υπηρεσίες τουρισμού που προσφέρουν οι εταιρίες των χωρών που δέχονται κινέζους τουρίστες, προσαρμόζονται στις ανάγκες τους. Μεγάλοι όμιλοι ξενοδοχείων όπως ο Hilton Worldwide και ο Starwood Hotels & Resorts Worldwide, έχουν εισάγει νέες υπηρεσίες που απευθύνονται αποκλειστικά στους κινέζους πελάτες τους. 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ