Απίστευτη αποκάλυψη: Ελντοράντο για την ιταλική μαφία ο ισπανικός τουρισμός!

04-08-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Μια απίστευτη αποκάλυψη κάνει ο Ιταλός στρατηγός Giuseppe Governale, επικεφαλής της Υπηρεσίας κατά της Μαφίας στην Ιταλία (DIA), σε συνέντευξή του στην έγκυρη ισπανική εφημερίδα El Confidencial. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Giuseppe Governale  δηλώνει οτι η Ισπανία είναι το Ελντοράντο της Ιταλικής Μαφίας για τις 2 κυριότερες επιχειρήσεις της: Τα Ναρκωτικά και τον Τουρισμό!

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Ισπανία εξακολουθεί να είναι η κύρια πύλη εισόδου και το check-point του δρόμου της κοκαΐνης από τη Λ.Αμερική με προορισμό την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Ο δρόμος της ηρωϊνης, εξάλλου, όπως τονίζει, συνδέει την Ιταλική Μαφία με την Αλβανία. 

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του Τουρισμού, όπως τονίζει ο επικεφαλής της DIA, η παρουσία της Ιταλικής Μαφίας στην Ισπανία είναι πολύ ισχυρή σε όλη την ακτογραμμή από Βορρά μέχρι τον Νότο με ιδιαίτερη έμφαση στο Αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων με επίκεντρο την Πάλμα της Μαγιόρκα.

Ο κ.Giuseppe Governale τονίζει ότι, παρά τις προσπάθειες της Ισπανικής Αστυνομίας, το φαινόμενο εξελίσσεται και η παρουσία της μαφίας στη Ισπανία αυξάνει γιατί:

Ένας άλλος τομέας που επίσης πρέπει να βάζει σε σκέψεις τους αρμόδιους είναι η κτηματαγορά. Όταν εμφανίζεται ή εμπλέκεται η Μαφία συνήθως παρατηρούνται μαζικές αγορές. Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα αλλάζουν χέρια.

Τέλος ο στρατηγός επισημαίνει ότι η Μαφία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ΠΑΝΤΟΤΕ είχε, έχει και θα έχει σχέση με πολιτικούς.

Και ένα ευτράπελο στοιχείο, που αναφέρει ο Ιταλός στρατηγός: Η καλαβρέζικη Ντρανγκέτα, μια από τις δυο μεγάλες μαφιόζικες οικογένειες στην Ιταλία, έχει ως προστάτη τον Αρχάγγελο Μιχαήλ!

Οπότε, αν δείτε και στην Ελλάδα κανένα αγαλματίδιο ή εικόνα του Αρχαγγέλου σε κανένα γραφείο, σκεφτείτε ότι μπορεί ο ένοικος να μην είναι τόσο θρήσκος, αλλά η Ντρανγκέτα να βρίσκεται ήδη επιχειρηματικά μέσα και στον ελληνικό τουρισμό....

Ο  Ιταλός στρατηγός Giuseppe Governale, επικεφαλής της Υπηρεσίας κατά της Μαφίας στην Ιταλία (DIA). Η φωτογραφία είναι από τη συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El Confidencial.

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά