Έρχεται καύσωνας σε Ισπανία και Πορτογαλία

02-08-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Tους 48 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φθάσουν οι θερμοκρασίες σήμερα στην Ισπανία και την Πορτογαλία, με τις βρετανικές αρχές να ενημερώνουν το ταξιδιωτικό κοινό που πρόκειται να τις επισκεφθεί.

Το βρετανικό ΥΠΕΞ ανανεώνοντας τις ταξιδιωτικές συστάσεις για τις 2 χώρες, πρόσθεσε σήμερα ότι προβλέπεται απότομη αύξηση της θερμοκρασίας.

Συμβουλεύει όσους ταξιδέψουν στην Ισπανία να προσέχουν με την έκθεσή τους στον ήλιο και να συμβουλεύονται το Εθνικό Δίκτυο και Κέντρο Ταξιδιωτικής Υγείας (NaTHNaC) για τρόπους προστασίας από τον ήλιο.

Όπως αναφέρει το βρετανικό ΥΠΕΞ, οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, και συμβουλεύει τους Βρετανούς να ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές για τυχον περιστατικά πυρκαγιάς και να τα αναφέρουν άμεσα στις υπηρεσίες άμεσης ανάγκης στο 112.

Ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς αναφέρεται και στην περίπτωση της Πορτογαλίας, και οι Βρετανοί καλούνται να ενημερώνονται για τον καιρό από την επίσημη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας. 

Η ένωση βρετανών τουρ οπερείτορ, ΑΒΤΑ, συμβουλεύει τους Βρετανούς τουρίστες να πίνουν πολύ νερό, τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα, να βάζουν αντηλιακό και να παραμένουν στη σκιά.

Τους καλεί επίσης να παρατηρούν τα μέτρα κατά του καύσωνα που λαμβάνουν οι ντόπιοι και να υιοθετούν και οι ίδιοι και να αποφεύγουν την έκθεσή τους στον ήλιο το μεσημέρι.

Προειδοποιεί δε ότι τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις υψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο, και συμβουλεύει να αποφεύγουν να τα εκθέτουν στον ήλιο.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ