Τουρκικός τουρισμός: Πάνω από 30% αύξηση σε αφίξεις και έσοδα στο εξάμηνο

01-08-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Έσπασε το φράγμα των 4,5 εκατ. αφίξεων ξένων τουριστών η Τουρκία για τον Ιούνιο καταγράφοντας αύξηση κατά 29,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017 σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της γειτονικής χώρας.  

Επίσης, για το εξάμηνο η αύξηση των αφίξεων έφθασε σε 30,4% φθάνοντας σε 15,7 εκατ. έναντι 12,3 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι. Τον Ιανουάριο οι αφίξεις ξένων τουριστών αυξήθηκαν κατά 38,5%, τον Φεβρουάριο κατά 31,7%, τον Μάρτιο κατά 34,8%, τον Απρίλιο κατά 28,3% και τον Μάιο κατά 27,3%.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, τα τουριστικά έσοδα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 31%, φτάνοντας τα 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Η μέση ταξιδιωτική δαπάνη στο εξάμηνο υπολογίζεται στα 629 δολάρια. Εάν υπολογισθούν και οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό και επιστρέφουν για διακοπές η μέση δαπάνη ανεβαίνει στα 667 δολάρια.

Ανά σημαντική αγορά για το εξάμηνο: οι αφίξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 25,1%, από την Βρετανία κατά 41,3%, από την Ολλανδία κατά 41,3%, από την Ιταλία κατά 39,4% και από την Ισπανία κατά 66,6%. Επίσης, με εντυπωσιακά αυξητικούς ρυθμούς κινείται ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ρωσία. Ήδη, το πρώτο εξάμηνο οι αφίξεις Ρώσων τουριστών αυξήθηκαν κατά 40,6% αγγίζοντας τα 2,4 εκατ. Τον Ιούνιο πήγαν 990.000 Ρώσοι, εκ των οποίων το 83,4% επέλεξε την Ατταλεια.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας διευκρινίζει ότι τα παραπάνω στοιχεία  αφορούν μόνο σε αφίξεις ξένων τουριστών. Επίσης, σημειώνει ότι αν περιληφθεί και ο αριθμός των Τούρκων υπηκόων που μένουν στο εξωτερικό τότε οι συνολικές αφίξεις στη γειτονική χώρα φθάνουν τον Ιούνιο σε 5,1 εκατ. και στο εξάμηνο σε 18,9 εκατ.

 

 

 

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων