Αυξημένες επιδόσεις φέτος για τα τουρκικά ξενοδοχεία- Υψηλότερες τιμές τη νέα σεζόν

30-07-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Τα τουρκικά ξενοδοχεία αρχίζουν να κεφαλαιοποιούν την άνοδο του τουρισμού στην χώρα. Σύμφωνα με τη Ένωση Ξενοδόχων Τουρκίας, TÜROB, τον Ιούνιο η μέση πληρότητα είχε αύξηση 12% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και διαμορφώθηκε στο 56%. Παράλληλα, τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) αυξήθηκαν κατά 47% φθάνοντας τα 45,5 ευρώ κατά μέσο όρο στη χώρα.

Η μέση τιμή δωματίου (ADR) διαμορφώθηκε στα 81,5 ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 18% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017.

Για το πρώτο 6μηνο του 2018, το κόστος δωματίου είχε αύξηση 8% και διαμορφώθηκε στα 65,2 ευρώ, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 27%, στα 41,1 ευρώ.

Το κόστος δωματίων στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούνιο ανέβηκε στα 87,8 ευρώ (+27% από πέρυσι), και τα έσοδα ανήλθαν σε 50 ευρώ (+65,3%). Η μέση πληρότητα διαμορφώθηκε στο 57% (+14%).

Για το 6μηνο, το ADR στα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης αυξήθηκε από 70 ευρώ στα 77,7 ευρώ, το RevPAR αυξήθηκε από 37,9 ευρώ στα 51,1 ευρώ και η μέση πληρότητα κυμάνθηκε στο 67% (+13%).

Τα ξενοδοχεία της Αττάλειας είχαν τη μεγαλύτερη κερδοφορία και, σύμφωνα με την TÜROB, είναι ο ακριβότερος προορισμός της Τουρκίας. Η μέση πληρότητα τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 66% και η μέση τιμή στα 115,5 ευρώ (+15% από πέρυσι). Τα μέσα έσοδα ανά δωμάτιο και ημέρα ήταν 76 ευρώ (+35,7). 

Το 6μηνο, η μέση πληρότητα διαμορφώθηκε στο 60% (+7% από πέρυσι) και η τιμή ανά δωμάτιο έφθασε τα 63 ευρώ (+5%) και απέφερε έσοδα 37,8 ευρώ (+15%).

Τα αποτελέσματα 6μηνου θα ήταν υψηλότερα εάν δεν υπήρχε η επίδραση του Μουντιάλ και μερικοί άλλοι παράγοντες, επισημαίνει η TÜROB, τονίζοντας ότι οι επιδόσεις αυτές ενθαρρύνουν τους ξενοδόχους να ανεβάσουν περαιτέρω τις τιμές την ερχόμενη σεζόν. 

Ο νέος υπουργός Τουρισμού της χώρας, Mehmet Ersoy, δήλωσε οτι στόχος είναι να αυξηθεί ο ποιοτικός τουρισμός, ο οποίος οδηγεί σε μεγαλύτερα έσοδα.

διαβάστε ακόμα

In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή