Ισπανία: Παράνομα γιωτ κλέβουν πελάτες από τα ξενοδοχεία

25-07-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Έντονες διαμαρτυρίες εκφράζουν οι ξενοδόχοι της Ισπανίας για το γεγονός ότι στους τουρίστες προσφέρεται διαμονή σε θαλάσσια σκάφη και γιωτ, χαρακτηρίζοντας την πρακτική αυτή ως παράνομη, επικίνδυνη και αθέμιτη.

Όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, διαφημίσεις για διαμονή σε σκάφη που προβάλλονται σε ιστοσελίδες ενοικίασης σπιτιών, καλούν τους τουρίστες να δοκιμάσουν μια διαφορετικού τύπου διαμονή, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ξενοδόχων σε περιοχές όπως το Μπενιντόρμ, το Αλικάντε, η Μαδρίτη και η Βαλένθια

Η ένωση ξενοδόχων του Μπενιντόρμ, της Κόστα Μπλάνκα και της Βαλένθια, Hosbec, τονίζει ότι τα σκάφη αυτά είναι παράνομα και δεν διαθέτουν άδειες και επομένως δεν περνούν από ελέγχους.

Οι ξενοδόχοι αναδεικνύουν εκατοντάδες περιπτώσεις προσφοράς ενοικίασης σκαφών σε πλατφόρμες όπως η Airbnb και η Hundredrooms, και απαιτούν την απομάκρυνση των διαφημίσεων που δεν συνδέονται με την ιστιοπλοϊα ή τον θαλάσσιο τουρισμό.

Το πρόβλημα, επισημαίνουν, έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που του είχαν δοθεί αρχικά. Πρόκειται για ξενοδοχοποίηση των ιδιωτικών σκαφών  θαλάσσης, τονίζουν.

Το κόστος διαμονής ποικίλει από 35 έως 90 ευρώ την ημέρα, δηλαδή σημαντικά χαμηλότερο από τη διαμονή σε ξενοδοχείο και στην πλειονότητα των περιπτώσεων προσφέρεται διαμονή 3 ή 4 ατόμων σε 2 κρεβάτια, με ένα ή δύο μπάνια.

Στη Βαλένθια οι τιμές είναι ακριβότερες, και κυμαίνονται από 52 ευρώ έως 445 ευρώ, την ώρα που τα δωμάτια των ξενοδοχείων προσφέρονται έναντι 400 ευρώ κατά μέσο όρο.

διαβάστε ακόμα

Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας