Ισπανικός Τουρισμός: Ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων στο 4μηνο

29-06-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Ανοδικά κινούνται οι αφίξεις ξένων τουριστών και ταξιδιωτικών εισπράξεων στην Ισπανία για τους πρώτους 4 μήνες του έτους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της χώρας για το διάστημα Ιανουαρίου-  Απριλίου επισκέφθηκαν την Ισπανία 20,5 εκατ. ξένοι τουρίστες παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Η μείωση κατά 4,4% που κατέγραψαν οι αφίξεις στην Ισπανία τον Απρίλιο είναι συγκυριακή καθώς όπως εξηγεί η Στατιστική Υπηρεσία της Ισπανίας οφείλεται στο γεγονός ότι το 2018 η Μεγάλη Εβδομάδα για το Καθολικό Πάσχα έπεσε τον Μάρτιο ενώ το 2017 τον Απρίλιο. 

Ως εκ τούτου για λόγους αξιόπιστης σύγκρισης αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των διεθνών αφίξεων τουριστών για το διάστημα Μαρτίου -Απριλίου αυξήθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2017. Επίσης, σημειώνεται ότι τα  στοιχεία της Ισπανίας δεν συμπεριλαμβάνουν διερχόμενους ταξιδιώτες ή ταξιδιώτες μίας ημέρας που μπορεί να έχουν επισκεφθεί τη χώρα αλλά δεν έχουν πραγματοποιήσει διανυκτέρευση.

Αυξητικά κινήθηκαν και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στην Ισπανία τους πρώτους μήνες του έτους. Ειδικότερα, για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 4,6% προσεγγίζοντας τα 21,4 δισ. ευρώ. Για τον ίδιο λόγο που εξηγήθηκε παραπάνω οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στην Ισπανία εμφάνισαν μείωση κατά 1,8% τον Απρίλιο. Όμως για το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 4,2% φθάνοντας σε 12,4 δις. ευρώ.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός