Αυξήσεις τιμών έως 10% το 2019 από τους Τούρκους ξενοδόχους

28-06-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Σε αυξήσεις τιμών έως και 10% προτίθενται να προχωρήσουν το 2019 οι ξενοδόχοι της τουρκικής ριβιέρας στα συμβόλαια με τους Γερμανούς τουρ οπερέιτορ, μετά την ισχυρή ανάκαμψη των κρατήσεων ση γερμανική αγορά φέτος, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής ομοσπονδίας ξενοδοχείων Türofed, Osman Ayik.

Ο κ.Ayik τόνισε ότι η Τουρκία αναμένει φέτος περί τα 5 εκατ. Γερμανούς τουρίστες, αριθμός που υστερεί με το ρεκόρ των 5,6 εκατ. το 2015. Εν ολίγοις, η Τουρκία επιστρέφει φέτος στα επίπεδα του 2014 στη γερμανική αγορά, με το ύψος των εσόδων να είναι χαμηλότερο. Οι αφίξεις Γερμανών υποχώρησαν δραματικά σε 3,9 εκατομμύρια το 2016 και μειώθηκαν περαιτέρω σε 3,6 εκατομμύρια πέρυσι, λόγω της αστάθειας και των τρομοκρατικών επιθέσεων με θύματα τουρίστες.

Η κάμψη της ζήτησης οδήγησε σε μείωση τιμών. Πέρυσι και φέτος υπήρξε μια συνολική αύξηση τιμών 5 έως 10% στη γερμανική αγορά. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα χάσμα περίπου 10-15% σε σύγκριση με το 2014, είπε ο Osman Ayik, προσθέτοντας ότι κατά μέσο όρο οι ξενοδόχοι θα πρέπει να αυξήσουν περαιτέρω τις τιμές κατά 10%. Διαφορετικά, υπογράμμισε, δεν μπορούν να διατηρήσουν την ποιότητά τους, καθώς υπάρχει αυξανόμενο κόστος για την ενέργεια και το προσωπικό, ενώ χρειάζονυαι και επενδύσεις ανακαίνισης.

Η Τουρκία δίνει έμφαση στη στήριξη των παραδοσιακών της αγορών, ιδιαίτερα στη Γερμανία και τη Ρωσία, αναπτύσσοντας και άλλες. Για παράδειγμα, η βρετανική αγορά αναπτύσσεται σήμερα έντονα λόγω της ασθενέστερης λίρας που οδήγησε τους βρετανούς παραθεριστές να αποφύγουν ακριβότερους προορισμούς όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, είπε.. Ο Ayik δήλωσε ότι η ρωσική αγορά αναμένεται να αυξηθεί περίπου 15-20% φέτος, παρόλο που οι ξενοδόχοι αναγκάστηκαν να μειώσουν τις τιμές για τους Ρώσους τουρίστες λόγω της υποτίμησης του ρουβλίου έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Ο Ayik εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν λίγα νέα ξενοδοχεία στην περιοχή της Αττάλειας καθώς υπάρχει επαρκής χωρητικότητα. "Αλλά θα υπάρξουν πολλές ανακαινίσεις, καθώς πολλά ξενοδοχεία είναι 10-15 ετών", είπε.

Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας ξενοδοχείων υπογράμμισε επίσης ότι οι προορισμοί του Αιγαίου θα ανακάμψουν πλήρως σύντομα, ενώ θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιστρέψει η Κωνσταντινούπολη. 

Η Τουρκία αναμένει μια καλή διετία το 2019 όσο και το 2020. "Στόχος μας είναι η γερμανική αγορά να φτάσει στα 7 εκατ. σε τρία χρόνια", είπε ο Osman Ayik, προβλέποντας συνολικά 40 εκατ. αφίξεις φέτος.

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google