Μειωμένες κρατήσεις στη Μαγιόρκα, λόγω τιμών και φόρου- εκπτώσεις έως 40%

27-06-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι τουριστικές επιχειρήσεις της Μαγιόρκα, ξενοδοχεία και εστιατόρια, βλέπουν τα εισοδήματά τους να πέφτουν λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού που δέχονται φέτος από την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, αλλά και εξαιτίας του διπλασιασμού του τουριστικού φόρου.

Οι ξενοδοχειακές κρατήσεις τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν τόσο που οι ξενοδόχοι αναγκάστηκαν να προσφέρουν εκπτώσεις έως 40%.

Επιχειρήσεις ξενοδοχείων, catering, μεταφορών και άλλες συνδεδεμένες αναφέρουν μειωμένα κέρδη συγκριτικά με την περυσινή εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική χρονιά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Αλυσίδων Ξενοδοχείων των Βαλεαρίδων, η κερδοφορία των επιχειρήσεων θα πέσει σε σχέση με πέρυσι, όχι όμως στην έκταση που θα περιορισθούν οι πληρότητες. Ο σκληρός ανταγωνισμός από την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα και οι τιμές στα νησιά είναι οι βασικοί υπαίτιοι και την κατάσταση επιβαρύνει ο διπλασιασμός του τουριστικού-οικολογικού φόρου, τονίζει η Ένωση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ξενοδοχείων της Μαγιόρκα, η μείωση των πληροτήτων οφείλεται στην ανάκαμψη ανταγωνιστικών χωρών και στην αύξηση της διαθεσιμότητας καταλυμάτων με την προσφορά ενοικιαζόμενων σπιτιών.

Οι απώλειες Βρετανών και Γερμανών τουριστών θα οδηγήσουν σε μείωση των κερδών η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με άλλες αγορές και τον εσωτερικό τουρισμό.

Ο πρόεδρος της Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας Μεταφορών στις Βαλεαρίδες, Rafael Roig, επιβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις έχουν μειωθεί φέτος 10-15% κατά μέσο όρο σε σύγκριση με πέρυσι.

Σε σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, αναγνώστες σχολιάζουν ότι πολλές πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Ντιτρόιτ, που εχουν ανεβάσει αρκετά τους φόρους έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε απώλειες εσόδων, και πολλούς εργαζόμενους στην ανεργία. 

Άλλος σχολιάζει οτι η Ισπανία έφερε από μόνη της αυτή την κατάσταση λόγω των φόρων, και ότι δεν πρέπει να υποτιμάται η δυνατότητα των ταξιδιωτών να προτιμήσουν καλύτερες προσφορές, ενώ κάποιος άλλος ότι οι Βαλεαρίδες ήταν ακριβές το Μάιο σε σύγκριση με την Ελλάδα, επομένως προτίμησε να κάνει κράτηση στη Ζάκυνθο.

διαβάστε ακόμα

Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία