Πληρότητες ρεκόρ στα τουρκικά ξενοδοχεία τον Απρίλιο

25-05-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ διετίας παρουσίασαν οι πληρότητες των τουρκικών ξενοδοχείων τον Απρίλιο, καταλαμβάνοντας την 11η θέση στην κατάταξη ευρωπαϊκών χωρών με τις υψηλότερες πληρότητες τον ίδιο μήνα.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Τουρκίας, TÜROB, οι πληρότητες των ξενοδοχείων τον Απρίλιο διαμορφώθηκαν στο 72,6%, παρουσιάζοντας αύξηση 19,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης κυμάνθηκαν στο 79,5%, αυξημένες κατά 23,6% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017.

Η αύξηση Απριλίου τοποθετεί την Τουρκία στην πρώτη θέση της κατάταξης των ευρωπαϊκών χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση πληροτήτων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μπει στην πρώτη δεκάδα ευρωπαϊκών αγορών με τις καλύτερες πληρότητες.

Για το πρώτο τετράμηνο του έτους, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων στη χώρα διαμορφώθηκε στο 66%, αυξημένη κατά 22,7% σε σχέση με τα επίπεδα του 4μηνου του 2016.

Η μέση τιμή δωματίου τον Απρίλιο του 2018 διαμορφώθηκε στα 67,4 ευρώ, έναντι 62,7 ευρώ τον Απρίλιο του 2017 και 105 ευρώ τον Απρίλιο του 2015.

Οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται μετά από πολλούς μήνες μειώσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της TÜROB, κ. Timur Bayındır, σημειώνοντας ότι ο κλάδος είναι ακόμη σε θέση να επιστρέψεις στις καλές εποχές.

Στόχος μας, είπε, πρέπει να είναι τώρα να λάβουμε μέτρα ώστε να ενισχύσουμε την ανάκαμψη σε τομείς που θα φέρουν αυξήσεις τιμών, όπως ο πολιτισμός τουρισμός και τα επαγγελματικά ταξίδια.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour