Δούναβης: μοντέλο διασυνοριακού τουρισμού παρουσιάζεται στην ΙΤΒ

06-03-14 | ΚΟΣΜΟΣ

 

 

Ενα εξαιρετικό μοντέλο διασυνοριακού τουρισμού παρουσιάζουν, στο πλαίσιο της έκθεσης ΙΤΒ, οι παραδουνάβιες χώρες, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία.

Με τίτλο «Ανακαλύψτε το Δούναβη στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου», οι 8 χώρες προσκαλούν τους επισκέπτες της έκθεσης στη μεγαλύτερη διασυνοριακή ταξιδιωτική εμπειρία, εξερευνώντας την ομορφιά, την ιστορία, τα πολιτιστικά και άλλα αξιοθέατα της περιοχής του Δούναβη, μέσα από πολυάριθμες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, που θα δωσουν τη δυνατότητα να αποκτήσει κανείς μια ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή. Οι επισκέπτες θα μπορούν μέσα σε δυο ώρες να δούν τη γεωγραφική, πολιτιστική και ιστορική ποικιλομορφία των περιοχών κατά μήνος του Δούναβη, ο οποίος με 2.888 χιλιόμετρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης.

Εμπειρογνώμονες από τις 8 χώρες θα παρέχουν συμβουλές σχετικά με συγκεκριμένα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες., καθώςς και πληροφορίες για επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού στις όχθες του ποταμού, που ενώνει την ανατολική με τη δυτική Ευρώπη.

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και ένα φόρουμ, με θέμα συζήτησης το «Μάρκετινγκ-μια κοινή πολιτιστική κληρονομιά» και πώς οι πολιτιστικές διαδρομές κατά μήκος τουΔούναβη μπορούν να προσφέρουν ένα μοντέλο διασυνοριακού τουρισμού και την τόνωση της κοινωνικο-οικονομικής προόδου. Μεταξύ άλλων θεμάτων, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν  για το πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός για τη διατήρηση και την υποστήριξη της περιφερειακής κουλτούρας, τις κοινές στρατηγικές και τις δραστηριότητες μάρκετινγκ. 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο