Το Λονδίνο ξεπέρασε το Παρίσι ως προορισμός citybreak

20-01-14 | ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι τουρίστες προτίμησαν τον Μπιγκ Μπεν από τον Πύργο του Άιφελ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Την καλοκαιρινή σεζόν, η τουριστική κίνηση στο Λονδίνο αυξήθηκε κατά 19,5% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2012 φτάνοντας συνολικά τον αριθμό-ρεκόρ επισκεπτών οι οποίοι έφτασαν τα 4,9 εκατ. και δίνοντας το δικαίωμα στην βρετανική πρωτεύουσα να υπερηφανεύεται πως πλέον είναι πιο δημοφιλής από την «πόλη του φωτός».

Οι εκτιμήσεις του επίσημου οργανισμού προώθησης του Λονδίνου, London & Partners, ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 θα οδηγούσε στην αύξηση του διεθνούς ενδιαφέροντος για το Λονδίνο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, επαληθεύθηκε. 

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα από το καλοκαίρι του 2013, που αντιστοιχούν στην περίοδο Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2013, κυμαίνονται σε επίπεδα ρεκόρ για το Λονδίνο, ξεπερνώντας όχι απλώς το προηγούμενο ρεκόρ των 4,7 εκατ. επισκεπτών την ίδια περίοδο του 2006, αλλά και τα δεδομένα εισερχόμενου τουρισμού σε όλες τις υπόλοιπες δημοφιλείς πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο.

Η τουριστική δαπάνη στην βρετανική πρωτεύουσα, το καλοκαίρι του 2013, άγγιξε τα 3,4 δισ. λίρες, 5% επάνω από τα επίπεδα που σημειώθηκαν στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μάλιστα, μετά και τη δημοσίευση των δεδομένων εισερχόμενου τουρισμού από όλο το 2013 η οποία ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί, αναμένεται ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό που επέλεξαν το Λονδίνο να φτάσει τα 16 εκατ., ξεπερνώντας τις επιδόσεις του παρελθόντος.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»