Τουρκικός τουρισμός: +35% οι διεθνείς αφίξεις το α’ δίμηνο του 2018

02-04-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 34,9% καταγράφουν οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία για το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι αγγίζοντας, ήδη, τα 3 εκατ. σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της γειτονικής χώρας.

Μόνο τον Φεβρουάριο οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 31,7% σε συνέχεια της αύξησης κατά 38,5% τον Ιανουάριο.

Σε σχέση με τις βασικές αγορές αξίζει να σημειωθεί για το δίμηνο η αύξηση των αφίξεων κατά 12% από την Γερμανία, κατά 19,5% από το Βέλγιο, κατά 29,5% από την Γαλλία, κατά 18,5% από την Ολλανδία, κατά 33% από τη Βρετανία κατά 68,1% από την Ισπανία, κατά 32,5% από την Ιταλία, κατά 25,8% από τη Βουλγαρία και κατά 69% από την Ρωσία. Ενδεικτικό της δυναμικής του τουρκικού τουρισμού είναι το γεγονός ότι αυξήθηκαν και κατά 38,7% οι αφίξεις τουριστών από την Ελλάδα.

Από την άλλη η συνέχιση της ανόδου του τουρκικού τουρισμού ενόψει έναρξης της αιχμής της φετινής σεζόν κρίνεται αβέβαιη αν η Άγκυρα εντείνει τις προκλήσεις της απέναντι στην Ελλάδα και γενικότερα απέναντι στην Ευρώπη απ’ όπου αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των ξένων επισκεπτών της. Και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο που η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας έχει αναπτύξει βάσιμες προσδοκίες ότι το 2018 θα μπορούσε να αποτελέσει ένα έτος σταθμό παγίωσης της ανάκαμψη του τουρκικού τουρισμού.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός